Lammekebab med spicy aubergineskiver
Gode krydrede lammekebab som med fordel kan grilles.
4
Ingredienser
- LAMMEKEBAB:
- 600 g hakket lammekød
- 1 lille rødløg
- 1 dusk bredbladet persille
- 3 fed hvidløg
- 1 æg
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk stødt spidskommen
- ¼ tsk cayennepeber
- salt og friskkværnet peber
- SPICY AUBERGINESKIVER:
- 2 auberginer
- 2 dl koncentreret tomatpuré
- 2-3 spsk harissa
- 3 fed hvidløg
- salt og friskkværnet peber
- olivenolie til stegning
- PYNT:
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 2 spsk pinjekerner
Sådan gør du:
- Opvarm ovnen til 225 grader. Kom kødet i en skål. Hak løg og persille fint, og kom det i skålen sammen med de øvrige ingredienser. Rør farsen sammen i en skål, og del den i små portioner. Form farsen om kødspyddene i en aflang pølse. Læg lammespyddene på en bageplade med bagepapir, og steg dem øverst i den varme ovn i ca. 15 minutter. Vend dem ca. hvert 5. minut.
- Skær auberginerne i skiver på ca. 1 cm’s tykkelse. Pensl skiverne med olivenolie. Steg dem på en grillpande, til de har fået godt med farve på begge sider. Rør tomatpuré med harissa, hvidløg, salt og peber. Pensl aubergineskiverne med den stærke tomatsovs.
- Anret på et serveringsfad, og drys lidt finthakket persille og letristede pinjekerner over inden servering.
- Opskriften er fra Jane Faerbers kogebog, LCHF Året rundt, Politikens Forlag, 250 kr.