Lav den bedste hyldeblomstsaft
Så er det nu! Hylden ersprunget ud flere steder og det er tid til at lave en ordentlig balje hyldeblomstsaft, som kan vare langt ind i efteråret.
Hyldeblomstsaft
Kan også bruges til lækker is - se opskriften her
(ca. 1,5 l)
20-30 hyldeblomstskærme
2 økologiske citroner
2 spsk. citronsyre
650 g. sukker (evt. rørsukker)
1 l vand
1. Skyl og rens skærmene, og put dem i en stor gryde el.lign. beholder med låg.
2. Skyl citronerne, og skær dem i skiver. Læg citronerne i gryden.
3. Bland citronsyren med sukkeret, og opløs blandingen i kogende vand. Hæld sukkerlagen over skærmene, læg låg på gryden, og lad saften trække i køleskabet i 4 dage.
4. Si saften, og hæld den på rengjorte flasker.
TIP
Put hyldeblomstsaften i isterningeposer, og frys den, så kan du lynhurtigt lave et glas kold saftevand på de varme sommerdage.
TIP
Bland saften med danskvand og lav hjemmelavet 'hyldeblomstsodavand'.
► SE OGSÅ: Lav skøn mad med hyldeblomster og hyldebær
► SE OGSÅ: En hyldest til hyldeblomster: 4 skønne opskrifter
► SE OGSÅ: 5 søde sommeropskrifter med hyldeblomst