Hyldeblomstsaft

Lav den bedste hyldeblomstsaft

Så er det nu! Hylden ersprunget ud flere steder og det er tid til at lave en ordentlig balje hyldeblomstsaft, som kan vare langt ind i efteråret.

Hyldeblomstsaft

Kan også bruges til lækker is - se opskriften her

(ca. 1,5 l)

20-30 hyldeblomstskærme

2 økologiske citroner

2 spsk. citronsyre

650 g. sukker (evt. rørsukker)

1 l vand

1. Skyl og rens skærmene, og put dem i en stor gryde el.lign. beholder med låg.

2. Skyl citronerne, og skær dem i skiver. Læg citronerne i gryden.

3. Bland citronsyren med sukkeret, og opløs blandingen i kogende vand. Hæld sukkerlagen over skærmene, læg låg på gryden, og lad saften trække i køleskabet i 4 dage.

4. Si saften, og hæld den på rengjorte flasker.

TIP

Put hyldeblomstsaften i isterningeposer, og frys den, så kan du lynhurtigt lave et glas kold saftevand på de varme sommerdage.

TIP

Bland saften med danskvand og lav hjemmelavet 'hyldeblomstsodavand'.


► SE OGSÅ: Lav skøn mad med hyldeblomster og hyldebær

► SE OGSÅ: En hyldest til hyldeblomster: 4 skønne opskrifter

► SE OGSÅ: 5 søde sommeropskrifter med hyldeblomst