Lav din egen hyldebærsaft
Varm hyldebærsaft er den perfekte drik på kolde efterårsdage. Se her, hvordan du selv nemt kan lave din egen saft.
ca. 1½ liter
Total:30 minutter
Ingredienser
- Hyldebærsaft (ca. 1½ liter)
- 1 kg hyldebær
- 150 g æbler
- 4 dl vand
- ca. 600 g sukker
- saft af en halv citron
- eventuelt atamon
Sådan laver du hyldebærsaft:
- Rib de skyllede hyldebær, og læg dem i en gryde.
- Skyl æblerne, skær dem i både, fjern kernehusene, og læg æblebådene i gryden sammen med hyldebærrene.
- Hæld vandet i gryden, og lad det koge, indtil hyldebærrene brister. Hæng det til afdrypning i en saftpose eller i et dørslag med et tyndt klæde i bunden.
- Mål, hvor meget saft der er, og hæld det i en gryde. Tilsæt sukkeret – du skal bruge 400 g sukker pr. liter saft. Tilsæt citronsaften, og giv saften et opkog.
- Skal saften gemmes, kan du med fordel skylle flaskerne i atamon. Hæld saften på flasker, og luk dem med det samme.