Lun fisketærte med fine salater

Lun fisketærte med fine salater

Skøn tærte med laks - og torsk eller sejfilet. Opskrift på laksetærte med frisk salat og purløgsdressing til.

(10-12 stykker)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Hviletid: 1 time
  • Bagetid: 10 min. + ca. 30 min.
  • Fryse-egnet
  • Tærtedej:
  • 150 g smør
  • 200 g hvedemel
  • ½ tsk fint salt
  • 1 æg
  • Fiskefyld:
  • 250 g laks (i filet)
  • 250 g sej eller torsk i filet (små stykker)
  • 2 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 3 æggehvider
  • 2½ dl piskefløde
  • 1 bakke blandede, små salater
  • Evt. purløgsdressing:
  • 2½ dl cremefraiche
  • 2 tsk dijonsennep
  • 1 bundt purløg (fint klippet)

  1. Smuldr smør og hvedemel(evt. i foodprocessor)med salt.
  2. Samldejen med et æg. Ladden hvile i køleskabeti mindst en time.
  3. Ruldejen ud og beklæd entærteform (24 cm i diameter)med dejen. Trykkanterne godt til. Sættærteformen i køleskabi 15 min. Forbag den ved225 grader i 10 min.
  4. Fyld: Skær laksen i småstykker og stil det tilside.
  5. Blend torskenmed salt, peber og æggehvidei foodprocessoren.Tilsæt fløden i enstråle og sluk, så snartmassen er ensartet.
  6. Bland forsigtigt de småstykker laks i og fyldden forbagte tærteform.
  7. Bag tærten i ovnen ved175 grader i 25-30 min.,til den er fast. Servérlun med salat og evt.purløgsdressing.