Mandel-citron-rand med friske hindbær og flødeskum
Den skønne mandelkage ser overdådig ud, men er slet ikke så svær at lave. Perfekt til gæster, da der bliver ca. 12 stk.
Total:1 time
Ingredienser
- 1 randform eller en springform på 22 cm.
- Giver ca. 12 stykker kage.
- 200 g blødt smør
- 175 g rørsukker
- 100 g marcipan
- 5 æggeblommer
- 100 g mandelmel
- 150 g hvedemel
- 4 spsk vand
- 1 spsk mandelessens
- ½ tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 4 æggehvide
- Skallen fra en usprøjtet citron
Sådan laver du mandel-citron-rand:
- 1. Tænd ovnen på 170 grader, og smør formen med fedtstof. Pisk smør, sukker og marcipan 3-4 minutter, til massen er cremet og luftig, og tilsæt derefter æggeblommerne en ad gangen.
- 2. Pisk derefter mandelmel, hvedemel, vand, mandelessens, bagepulver, skal fra citronen og salt i. Pisk æggehviderne, til de danner bløde stive toppe, og vend dem i dejen ad tre omgange.
- 3. Fyld dejen i formen, og glat overfladen af. Bag i ca. 45 min i midten af ovnen, til randen er gennembagt, tjek med en kødnål eller strikkepind.
- 4. Lad kagen køle ned, før den vendes ud af formen over på et fad. Skal det være ekstra godt, kan du fylde hullet i midten med friske bær eller frugt og servere letpisket flødeskum til.