Mandel/appelsinkage med appelsinskum
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 30 min.
- Bagetid:
- 40 min.
- Kagen er fryse-egnet
- (8 personer)
- 175 g mandler (med „hud“)
- 3 spsk hvedemel
- 2 æg
- 75 g sukker
- 1 usprøjtet appelsin
- ½ tsk stødt kanel
- Appelsinskum:
- 2½ dl piskefløde
- 1 dl cremefraiche 38%
- 2 spsk flormelis
- 1 appelsin (usprøjtet)
- Pynt: evt. citronmelisse
- Tænd ovnen på 170 grader. Kør mandlerne til mel i en foodprocessor og bland dem med hvedemel.
- Del æggene og pisk blommerne sammen med sukker til en meget tyk creme – ca. 5 min. med en håndmikser.
- Vend mandler og mel i dejen sammen med fintrevet appelsinskal, 3/4 dl appelsinsaft og kanel.
- Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
- Fyld den i en springform (20 cm) smurt med smør og drysset med mel.
- Sæt formen midt i ovnen ca. 40 min. Tjek med en tandstikker, om kagen er gennembagt.
- Stil den til afkøling i formen ca. 15 min. Løsn kanten med en skarp kniv og tag kagen ud af formen.
- Pisk piskefløde, cremefraiche og flormelis til skum og smag til med fintrevet appelsinskal og 2-3 spsk appelsinsaft.
- Servér kagen med cremen. Pynt evt. med citronmelisse eller lidt revet appelsinskal