Mandel/appelsinkage med appelsinskum

Mandel/appelsinkage med appelsinskum

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 30 min.
  • Bagetid:
  • 40 min.
  • Kagen er fryse-egnet
  • (8 personer)
  • 175 g mandler (med „hud“)
  • 3 spsk hvedemel
  • 2 æg
  • 75 g sukker
  • 1 usprøjtet appelsin
  • ½ tsk stødt kanel
  • Appelsinskum:
  • 2½ dl piskefløde
  • 1 dl cremefraiche 38%
  • 2 spsk flormelis
  • 1 appelsin (usprøjtet)
  • Pynt: evt. citronmelisse

  1. Tænd ovnen på 170 grader. Kør mandlerne til mel i en foodprocessor og bland dem med hvedemel.
  2. Del æggene og pisk blommerne sammen med sukker til en meget tyk creme – ca. 5 min. med en håndmikser.
  3. Vend mandler og mel i dejen sammen med fintrevet appelsinskal, 3/4 dl appelsinsaft og kanel.
  4. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
  5. Fyld den i en springform (20 cm) smurt med smør og drysset med mel.
  6. Sæt formen midt i ovnen ca. 40 min. Tjek med en tandstikker, om kagen er gennembagt.
  7. Stil den til afkøling i formen ca. 15 min. Løsn kanten med en skarp kniv og tag kagen ud af formen.
  8. Pisk piskefløde, cremefraiche og flormelis til skum og smag til med fintrevet appelsinskal og 2-3 spsk appelsinsaft.
  9. Servér kagen med cremen. Pynt evt. med citronmelisse eller lidt revet appelsinskal