Marcipantræstamme med blød nougat

Marcipantræstamme med blød nougat

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 40 min.
  • Hviletid:
  • mindst 1 time
  • (8-10 personer)
  • 200 g ren rå marcipan
  • ca. 1 dl kirsebærvin (eller koncentreret kirsebærsaft)
  • lidt flormelis (til udrulning)
  • 100 g blød nougat (fra køleskab)
  • 200 g mørk chokolade (smeltet, tyktflydende)
  • Pynt: syltede kirsebær, valnøddekerner og sukkersølvkugler

  1. Ælt marcipanen med kirsebærvin eller -saft.
  2. Bred marcipanen ud i et stykke på ca. 25 cm x 10 cm på et stykke bagepapir.
  3. Skær nougaten ud i skiver, og læg dem i et lag på marcipanstykket.
  4. Rul marcipanen om nougaten til en roulade.
  5. Hæld tyktflydende chokolade over træstammen. Sæt den på bagepapir.
  6. Pynt med bær, valnøddekerner og kugler.
  7. Lad chokoladen størkne ca. 1 time.