Marengskroner med røde bær

Marengskroner med røde bær

Nyd disse hjemmelavet marengskroner med hindbær, jordbær og ribs

ca. 8 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bagetid: ca. 1 time
  • Marengskroner:
  • 4 æggehvider
  • 250 g sukker
  • 1 tsk. citronsaft eller eddike
  • 1 spsk. majsstivelse
  • Topping:
  • 1½ dl piskefløde
  • 200 g cremefraiche 38% (hvis fedtprocenten er lavere, kan cremefraichen ikke piskes)
  • 1 vaniljestang
  • 1 spsk. flormelis
  • Røde bær:
  • 200 g hindbær
  • 250 g jordbær
  • 8 klaser ribs
  • Drys: kronblade af ­usprøjtede roser og lavendelblomster

  1. Pisk æggehviderne stive i en helt ren skål med en skefuld af sukkeret, og tilsæt citronsaft eller eddike.
  2. Drys sukker i løbende, mens der piskes. Når hviderne er stive, drysses majsstivelsen i, og der piskes et par min.
  3. Kom dejen i en sprøjtepose med en lille glat tyl (eller en frysepose) med et hul på ca. 1 cm i diameter.
  4. Sæt ca. halvdelen af dejen på en bageplade med bagepapir i 8 cirkler på ca. 12 cm i diameter. Sæt små toppe eller minikys hele vejen rundt i kanten på cirklerne.
  5. Bag marengskronerne sprøde i en 115 grader varm ovn i ca. 45 min. Lad dem køle af på en bagerist.
  6. Kom fyldet på toppen af kronerne lige før servering. Pisk fløde og cremefraiche med kornene af vaniljestangen. Smag til med lidt flormelis.
  7. Fordel cremen i kronerne. Drys med bær. Store jordbær deles i mindre stykker. Drys med blomster.