Marineret laks med lime, koriander og basilikum

Marineret laks med lime, koriander og basilikum

Laksen skal være helt frisk til denne opskrift,da den serveres rå – kun vendt med salt og peber og marineret med en smule limesaftog olie.

(2 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 200-250g laksefilet (uden skind)
  • salt og peber
  • 1 moden avocado
  • 8 cherrytomater (i halve)
  • 4 radiser (i skiver eller tern)
  • 1 usprøjtet lime
  • 1 spsk jomfruolivenolie
  • frisk koriander og basilikum
  • Tilbehør:
  • brød

  1. Skær laksen i små tern. Vend dem med lidt salt og peber og fordel dem på 2 kolde tallerkner.
  2. Halvér avocadoen og fjern stenen. Træk skrællen af og skær avocadokødet i tynde, brede strimler med en kartoffelskræller eller ostehøvl. Fordel dem omkring laksen sammenmed cherrytomater ogradiser.
  3. Rør fintrevet limeskal sammen med olivenolie og dryp det over.
  4. Skyl krydderurterne, tør dem og pluk demover retten med let hånd. Servér med (ristet)brød som forret.