Marineret laks med lime, koriander og basilikum
Laksen skal være helt frisk til denne opskrift,da den serveres rå – kun vendt med salt og peber og marineret med en smule limesaftog olie.
(2 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Ikke fryse-egnet
- Ingredienser:
- 200-250g laksefilet (uden skind)
- salt og peber
- 1 moden avocado
- 8 cherrytomater (i halve)
- 4 radiser (i skiver eller tern)
- 1 usprøjtet lime
- 1 spsk jomfruolivenolie
- frisk koriander og basilikum
- Tilbehør:
- brød
- Skær laksen i små tern. Vend dem med lidt salt og peber og fordel dem på 2 kolde tallerkner.
- Halvér avocadoen og fjern stenen. Træk skrællen af og skær avocadokødet i tynde, brede strimler med en kartoffelskræller eller ostehøvl. Fordel dem omkring laksen sammenmed cherrytomater ogradiser.
- Rør fintrevet limeskal sammen med olivenolie og dryp det over.
- Skyl krydderurterne, tør dem og pluk demover retten med let hånd. Servér med (ristet)brød som forret.