Matcha kokostoppe

Matcha kokostoppe

Vi elsker kokos i alle afskygninger - især når den kombineres med smuk grøn matcha i kokostoppe som her.

ca. 14-16 toppe

Ingredienser

  • 75 g smør
  • 200 g kokosmel
  • 150 g sukker
  • 5 æggehvider
  • 1 tsk. matcha pulver
  • PYNT:
  • 50 g mandelflager
  • 150 g hvid chokolade

Sådan gør du

  1. Hæld alle ingredienserne undtagen chokoladen og mandelflager i en tykbundet gryde, og varm blandingen op ved svag varme under omrøring til smørret er smeltet og dejen er blank.
  2. Lad dejen trække en time i køleskabet, det gør at kokosmakronerne bliver ekstra gode og saftige, fordi kokosmelet får tid til at suge væde.
  3. Form dejen til små toppe - det er nemmest med lidt vand på hænderne.
  4. Vend makronerne i mandelflager, og bag dem i ca. 10-15 minutter ved 200 grader, til de er gyldne og fine. Bagetiden afhænger af størrelsen.
  5. Smelt chokoladen, og dyp makronerne heri. Lad dem stivne med bunden opad.
  6. Opbevar køligt i en lufttæt beholder.