Mazarinkager

Mazarinkager

Små søde mazarinkager er et hit blandt både børn og voksne. Prøv denne opskrift, hvor de toppes med chokolade og pyntes med nødder.

12-14 stks

Ingredienser

  • ca. 400 g mørdej (se opskrift på citronmedaljer), overskuddet kan gemmes på køl i en uge eller fryses ned.
  • Fyld:
  • 100 g valnøddekerner
  • 50 g kogt, kold kartoffel
  • 2 æg
  • 50 g smør
  • 125 g sukker
  • Pynt:
  • chokolade og nødder

  1. Tryk dejen ud i 12-14 små forme, og skær kanten pæn. Mal nødderne fint, og mos kartoflen. Pisk æggene sammen med smør og sukker og derefter med nødder og kartofler.
  2. Fordel fyldet i formene, og bag de små kager ved 175 gr. i ca. 20 min. De er færdige, når de slipper formen.
  3. Lad kagerne blive helt kolde. Lidt før de skal serveres, pensles de med chokolade og pyntes med en nøddekerne.