Fajitas med oksekød og melfrie tortillas
Her får du opskriften på tre mexicanske klassikere.
Ingredienser
- FAJITAS MED OKSEKØD
- 4 PERSONER
- 600-800 g flanksteak
- FAJITA-MARINADE:
- ½ dl tamari (glutenfri soja)
- ½ dl limesaft (ca. 6-8 lime)
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk kokossukker
- 2 tsk stødt spidskommen
- PEBERFRUGT OG LØG:
- 2 løg
- 2 røde peberfrugter
- 1 gul peberfrugt
- 1 grøn peberfrugt
- saften fra ½ lime
- salt og godt med friskkværnet peber
- kokosolie til stegning
- GUACAMOLE:
- 3 modne avokadoer
- 1 fed finthakket hvidløg
- saft af 1 lime
- 1 tomat skåret i tern
- ½ tsk stødt chilipulver
- 2 spsk finthakkede korianderblade
- salt og friskkværnet peber
- TILBEHØR:
- 200 g cremefraiche 38 % 200 g revet ost
- MELFRIE TORTILLAER
- 6 STK.
- 60 g mandelmel
- 1 dl kartoffelfibre
- 1 spsk loppefrøskaller
- 2 æg
- 30 g smeltet smør
- 1 lille håndfuld korianderblade (kan udelades)
- 1 dl kogende vand
- 1 tsk salt
- PICO DE GALLO
- 600 g store modne tomater
- 1 løg
- 1 rød chili
- 1 grøn chili
- 1 stort bundt koriander
- saften fra 1-2 lime
- 1-2 tsk salt
Sådan gør du:
- FAJITAS MED OKSEKØD
- Bland marinaden, og lad kødet marinere heri i 5-6 timer eller natten over. Opvarm en grillpande til høj varme, og steg kødet ca. 3-4 minutter på hver side. Kødet må gerne steges lidt hårdt, så det får en sprød skorpe. Tag kødet af, og lad det hvile i ca. 4-5 minutter, inden du skærer det i tynde strimler. Skær løg og peberfrugter i tynde skiver.
- Varm kokosolie på en pande, og steg løg og peberfrugter, til de er møre. Krydr med salt, peber og limesaft. Fordel de stegte grønsager i et stort fad, og læg kødstrimlerne ovenpå. Halver avokadoerne, og fjern stenene. Tag kødet ud, og mos det groft i en skål sammen med hvidløg og limesaft. Bland resten af ingredienserne i. Server i skåle med guacamole, pico de gallo, cremefraiche, revet ost og tortillaer.
- MELFRIE TORTILLAER
- Opvarm ovnen til 180 grader varmluft. Bland mandelmel, kartoffelfibre, loppefrøskaller og salt i en skål. Kom æg, smeltet smør og finthakket koriander ved, og pisk det godt. Hæld kogende vand i, og pisk igen.
- Fordel nu dejen i runde klatter på to bageplader med bagepapir. Glat dem så tyndt ud, du kan, med en dejskraber dyppet i koldt vand. Alternativt kan du presse dem flade ved at lægge et lille stykke bagepapir henover og rulle dem med en kagerulle. Bag dem i ovnen i ca. 12 minutter, eller til de bliver gyldne i kanten. Tag pladen ud, løsn tortillaerne fra bagepapiret med en spatel, og lad dem afkøle.
- PICO DE GALLO
- Skær tomaterne i tern, og knug dem fri for væde. Pil og hak løget fint. Flæk chilierne, fjern frøene, og hak chilikødet og koriander fint. Bland nu alle ingredienserne i en skål, og lad den trække før servering. Smag til med salt.
- Her får du opskriften på tre mexicanske klassikere.
- Opskrifterne er fra Jane Faerbers kogebog, LCHF Året rundt, Politikens Forlag, 250 kr.