Michelle Kristensen opskrift: Kanelsnegle
Prøv de skønne kanelsnegle, som både kan nydes varme eller gem dem til senere på dagen. De kan fryses, men smid dem 3-5 minutter i ovnen, inden du serverer dem, hvis de har været frosset, eller er over 10 timer gamle.
22 stk.
Dej
- 55 g smør
- 100 g dadler, uden sten
- 1 ½ dl mandeldrik eller komælk
- 100 g mandelmel
- 200 g havregryn
- 4 æg
- ½ dl havremel eller anden fuldkornsmel
- 1 spsk fiberHUSK
- ½ tsk salt
- Lidt havremel til udrulning
- 200 g smør (tag det ud af køleskabet 20 minutter før brug)
- 260 g dadler, uden sten
- 30 g kanel (yes, jeg mener det)
- 1 dl vand
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde og kom dadler og mandeldrik i gryden.
- Kør havregryn til fin mel i foodprocessoren.
- Kom smørblandingen, æg, fiberHUSK, mandelmel, havremel og salt ned i foodprocessoren til havremelen og kør det hele sammen til en ensartet dej.
- Kom dejen i en skål og lad den stå i køleskabet i 10-15 minutter.
- Imens laver du fyldet: Kom smør, dadler, kanel og vand i foodprocessoren, og kør det til en ensartet masse.
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Tag 2 stykker bagepapir. Læg det ene på bordpladen og drys det med lidt mel.
- Læg dejen på, drys den med lidt mel og kom det andet stykke bagepapir ovenpå. Rul dejen ud i ca. ½ cm’s tykkelse, og fjern papiret.
- Smør fyldet på den udrullede dej, og rul nu dejen sammen til en pølse.
- Skær pølsen i 22 stykker, ca. 1 cm tykke.
- Fordel sneglene på 2 bageplader med bagepapir, og giv dem et lille tryk, så de bliver mere flade.
- Bag dem i 15-20 minutter, til de er gennembagte og har fået farve. Spis en snegl, lige når den kommer ud af ovnen, eller gem dem til senere på dagen.