Minirugbrød
Bag selv de små dejlige brød og brug dem i madpakken og som sunde mellemmåltider.
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Hævetid: 1½-2½ time
- Bagetid: 20 min.
- Fryse-egnet
- (12-14 stk.)
- 25 g gær
- ½ l vand
- 3 spsk honning eller sirup
- 3 spsk hørfrø
- 2 tsk salt
- 400 g rugmel
- 200 g speltmel eller
- hvedemel
- evt. 75 g flager (rug, spelt eller havre)
- Rør gæren ud i lunkent vand (maks. 37 grader). Tilsæt honning eller sirup, hørfrø, salt og de to slags mel. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve 1-2 timer.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 2 stykker. Form dem til pølser og del hver pølse i 6-7 stykker. Pensl dem med vand og tril dem evt. i flager. Sæt dem på et par bageplader med bagepapir og lad dem hæve tildækket i 30 min.
- Varm ovnen op til 225 grader varmluft. Sæt pladerne i ovnen, skru ned til 200 grader og bag de små rugbrød ca. 20 min.
- Lad dem afkøle på en rist.