Mørbradbøf med gratinerede svampe
En lettere version end den traditionelle med flødestuvning.
6
Ingredienser
- 800 g svinemørbrad
- 2 løg
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk smør
- 2 spsk balsamicoeddike
- salt og peber
- 2-3 spsk groft hakket frisk timian
- 250 g champignon
- 2-3 skalotteløg
- 1-2 fed finthakket hvidløg
- 100 g revet ost
- 1 dl rasp
- 1 spsk finthakket frisk timian
- 1½ spsk olivenolie.
- Skær senerne af mørbraden, og skær kødet i bøffer af ca. 1½ cm tykkelse.
- Snit løgene og steg dem møre og bløde på panden med olivenolie og smør. Krydr de bløde løg med lidt balsamico, salt og peber.
- Tag løgene af panden og steg mørbradbøfferne ca. 6 min. på hver side til de er gennemstegte og saftige, krydr med salt, peber og timian.
- Rens champignonerne for jord og knæk stokken af.
- Hak skalotteløg fint og bland dem sammen med hvidløg, halvdelen af det revet ost, rasp, timian og olivenolie.
- Læg champignonerne i et ovnfast fad med bunden opad. Fyld blandingen i svampene og drys revet ost henover.
- Bag svampene 15-20 min ved 200 grader til de er møre og gyldne.
- Anret stegt mørbrad med løg og gratinerede svampe.
De bedste opskrifter & tip til lækker mørbrad
-
Mørbradbøffer - sådan afpudser du en mørbrad
-
Mørbradgryde med bacon, æbler og flødesovs
-
Svinemørbrad med pestokartofler
-
Mørbradgryde med sennepssovs
-
Vietnamesisk mørbradgryde
-
Mørbradgryde med champignon og perleløg
-
Klassisk mad fra 60'erne: Mørbradgryde
-
Grøn kartoffelmos og svinemørbrad med ostefyld
-
Helstegt mørbrad med svampe og løg
-
Mørbrad a la thai
-
Fyldt mørbrad på kartoffelbund
-
Klassisk mørbradgryde med cocktailpølser
-
Mørbradbøffer stegt med skinke og pasta med spinat
-
Indbagt mørbrad med tomatpesto
-
Grønne asparges og svinemørbrad med brunet rabarber-salvie-smør
-
Spaghetti med mørbrad