Mørbradbøf med gratinerede svampe

Mørbradbøf med gratinerede svampe

En lettere version end den traditionelle med flødestuvning.

6

Ingredienser

  • 800 g svinemørbrad
  • 2 løg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk balsamicoeddike
  • salt og peber
  • 2-3 spsk groft hakket frisk timian
  • 250 g champignon
  • 2-3 skalotteløg
  • 1-2 fed finthakket hvidløg
  • 100 g revet ost
  • 1 dl rasp
  • 1 spsk finthakket frisk timian
  • 1½ spsk olivenolie.

  1. Skær senerne af mørbraden, og skær kødet i bøffer af ca. 1½ cm tykkelse.
  2. Snit løgene og steg dem møre og bløde på panden med olivenolie og smør. Krydr de bløde løg med lidt balsamico, salt og peber.
  3. Tag løgene af panden og steg mørbradbøfferne ca. 6 min. på hver side til de er gennemstegte og saftige, krydr med salt, peber og timian.
  4. Rens champignonerne for jord og knæk stokken af.
  5. Hak skalotteløg fint og bland dem sammen med hvidløg, halvdelen af det revet ost, rasp, timian og olivenolie.
  6. Læg champignonerne i et ovnfast fad med bunden opad. Fyld blandingen i svampene og drys revet ost henover.
  7. Bag svampene 15-20 min ved 200 grader til de er møre og gyldne.
  8. Anret stegt mørbrad med løg og gratinerede svampe.