Klassisk mad fra 60'erne: Mørbradgryde
Mørbradgryde er en kendt og elsket ret, som for alvor fik en opblomstring i 1960'erne. Her får du den helt klassiske version af mørbradgryden med bacon, løg og pølser.
Mørbradgryde til 4 personer
Total:45 minutter
Ingredienser
- 150 g bacon
- 2 løg
- 150 g champignon
- 1 svinemørbrad (afpudset, ca. 450 g)
- 150 g wienerpølser
- 3 gulerødder
- 1-2 tsk. paprika
- 1 dåse hakkede tomater
- ¼ l piskefløde
- salt og peber
- Pynt:
- timian
- Tilbehør:
- f.eks. kogte ris
Sådan laver du mørbradgryde
- 1. Skær bacon i skiver og derefter i små stykker.
- 2. Hak løgene fint, og skær de rengjorte champignon i skiver.
- 3. Svits bacon, løg og champignon i en stor stegegryde.
- 4. Skær mørbraden i grove terninger, og svits kødet i gryden, til det har fået lidt stegeskorpe.
- 5. Skær pølserne i små stykker, og lad dem brune en smule af.
- 6. Skær gulerødderne i terninger, og kom dem i gryden sammen med paprika, tomater og fløde, og lad det hele småkoge i 35-40 min. Smag til med salt og peber.
- 7. Drys med timian inden servering, og servér f.eks. kogte ris til retten.
De bedste opskrifter & tip til lækker mørbrad
-
Mørbradbøffer - sådan afpudser du en mørbrad
-
Mørbradgryde med bacon, æbler og flødesovs
-
Svinemørbrad med pestokartofler
-
Mørbradgryde med sennepssovs
-
Vietnamesisk mørbradgryde
-
Mørbradgryde med champignon og perleløg
-
Klassisk mad fra 60'erne: Mørbradgryde
-
Grøn kartoffelmos og svinemørbrad med ostefyld
-
Helstegt mørbrad med svampe og løg
-
Mørbrad a la thai
-
Fyldt mørbrad på kartoffelbund
-
Klassisk mørbradgryde med cocktailpølser
-
Mørbradbøffer stegt med skinke og pasta med spinat
-
Indbagt mørbrad med tomatpesto
-
Grønne asparges og svinemørbrad med brunet rabarber-salvie-smør
-
Spaghetti med mørbrad