Moules frites med aioli

Moules frites med sellerifritter og aioli

Den belgiske klassisker i opdateret version med sellerifritter (som ikke er ligeså kalorieholdige)

1

Ingredienser

  • 300 g blåmuslinger med skal
  • 50 g gulerod
  • 50 g fennikel
  • 50 g squash
  • chili
  • 50 g rød peberfrugt
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 valnøddestort stk. ingefær
  • 1 tsk olie
  • 2 dl bouillon (vand + pulver)
  • 50 g drænet yoghurt, max 7%
  • Sellerifritter
  • 100 g selleri
  • olie
  • flagesalt
  • Aioli
  • 5 g mayonnaise
  • 10 g skyr
  • hvidløg citronsaft

Sådan gør du:

  1. Skræl og skær selleri i bjælker. Pensl dem med olie, og bag ved 200 grader, til de er sprøde og gyldne. Krydr med flagesalt.
  2. Rens muslingerne – kassér dem, der ikke lukker sig.
  3. Skræl gulerod og ingefær, skyl peberfrugt, fennikel (gem toppen til aioli), squash og chili, og pil hvidløgsfed. Hak alt helt fint, og steg i olie i et par minutter.
  4. Tilsæt muslinger og bouillon, og kog 4-5 minutter ved høj varme. Tag muslingerne op – kassér dem, der ikke har åbnet sig. Hold muslingerne varme.
  5. Kom drænet yoghurt i kogelagen, og varm igennem. Justér eventuelt konsistensen med ekstra bouillon.
  6. Rør mayonnaise sammen med skyr, knust hvidløg, hakket fennikeltop og citronsaft til en aioli.
  7. Servér den varme suppe med de lune muslinger i og aioli som tilbehør sammen med sellerifritter.
  8. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dl/opskrifter

Tip

Du kan bruge kammuslinger fra dybfrost i stedet for de friske blåmuslinger – brug så 150 g kammuslinger.