Muslingeskaller i tomat med kyllingeboller
Et spændende alternativ til almindelige oksekødsboller. Kyllingekødbollerne bliver lækkert saftige og smager skønt sammen med tomatsaucen.
Pastaret til 4 personer
Ingredienser
- 600 hakket kyllingekød
- 1 æg
- 2 spsk rugmel
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk karry
- ½ tsk stødt muskatnød
- 1 løg
- 1 rød peberfrugt
- 2 spsk olivenolie
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 dåse tomatpure (stor)
- 1 tsk tørret rosmarin
- 1 tsk tørret estragon
- salt og peber
- 120 g muslingeskalspasta (fuldkorn)
- pynt evt. med basilikum, parmesan og pesto
Sådan gør du
- 1/ Lav en fars af kyllingekød, æg, rugmel, hakket hvidløg og krydderier. Stil den evt. i køleskabet i 30 min.
- 2/ Sæt en gryde med vand over. Når det koger, former du kødet til kødboller og koger dem i vandet i 3-4 min. Når bollerne ligger i overfladen af vandet, er de klar.
- 3/ Hak løg og peberfrugt fint, og steg grøntsagerne i fedtstof i ca. 3 min. Tilsæt hakket tomat og tomatpuré, og lad simre i ca. 5-8 min. Tilsæt tørret rosmarin, estragon, salt og peber.
- 4/ Blend til en jævn sauce med en stavblender.
- 5/ Kog pastaen efter pakkens anvisning.
- 6/ Servér muslingeskaller med tomatsauce og kødboller. Pynt med basilikum, parmesan og pesto.
- 400 kcal. pr. person.
- SE OGÅ på Boligliv.dk: 2 x nem og lækker pasta
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter