Nem og smuk iskage med jordbær
Sommervarmen kalder på svalende is – vi springer over det berømte lave gærde, og bruger færdig is til denne lækre og smukke iskage med jordbær.
8 personer
Ingredienser
Kagebund:
- 100 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 20 g smør
- 3 æg
- 150 g sukker
- 1 spsk. vaniljesukker
- 1 usprøjet citron
Fyld:
- 1 liter god jordbæris
- 250 g jordbær
- 50 g flormelis
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 180 gr. Bland hvedemel og bagepulver sammen i en skål.
- Smelt smør i en lille gryde.
- Pisk æg og sukker sammen, til det bliver en luftig og cremet konsistens. Pisk i mindst 8 min.
- Tilsæt undervejs vaniljesukker og revet citronskal.
- Vend forsigtigt melblanding i dejen sammen med det smeltede smør.
- Kom dejen i en smurt springform. Bag kagen på midterste ovnribbe i 45-50 min. Test, om kagen har fået nok med en bagenål. Afkøl kagen på en bagerist, før den tages ud af springformen.
- Flæk kagen i to halve. Kom den ene kagebund tilbage i springformen.
- Optø isen, til den bliver blød. Pisk til en blød iscreme.
- Skyl jordbær, og nip og skær ca. 9 stk. i halve. Sæt dem hele vejen rundt i formen med skærefladen ud mod springformens side. Kom jordbæriscremen i formen. Sæt formen i fryseren i mindst 5 timer.
- Tag kagen ud 20 min. før servering. Pynt jordbæriskagen med siet flormelis og et væld af jordbær.