kålsalat med sojabønner og chokolade

Nem kålsalat

1

Ingredienser

  • 100 g spidskål i strimler
  • 30 g sojabønner, frosne
  • 15 g sukkerærter, delt på langs
  • 100 g gulerod, skåret i skiver
  • 1 spsk pistacienøddeolie
  • saft og skal fra ½ økologisk citron
  • friske krydderurter, f.eks. bredbladet persille, basilikum, koriander og dild
  • 10 stk. mandler, evt. tørristede frysetørrede bær, f.eks. skovbær
  • Topping:
  • nigellafrø, tørristede på en pande
  • gojibær
  • sorte saltflager eller saltflager med citron
  • friske bær lidt mørk chokolade, hakket

  1. Sådan gør du: Bland snittet kål, sojabønner, sukkerærter samt gulerodsstykker med pistacienøddeolie med citronsaft og citronskal. Pynt med friske urter, eller vend evt. en god håndfuld med ind i salaten. Det smager dejligt. Rist mandlerne på en tør pande. Pynt med toppings.
  2. Din tallerken: Spis hele portionen. Tilføj 150 g kylling, kotelet, mørbrad eller 175 g mager fisk som torsk, tun, lange, kulmule.