Nemt og saftigt grydebrød: Hvedebrød
Dette lækre brød smager både godt til morgenkaffen og passer også perfekt på middagsbordet. Det bages i en gryde og er super nemt at lave.
1 brød
Ingredienser
- 10 g gær
- 5 dl vand
- 2 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- ca. 750 g hvedemel, gerne tipo 00
- 1 spsk. olie, gerne mandelolie
Sådan gør du:
- Rør alle ingredienser til dejen godt sammen, har du en køkkenmaskine, så brug den. Dejen må gerne røres i 10 min., det giver en god konsistens.
- Smør en skål med olie. Kom dejen i, og vend den rundt i olien. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur ca. 8-10 timer eller natten over.
- Stil en god solid gryde (se box nederst på siden) i ovnen, og varm ovn og gryde op til 250 gr. Hæld dejen på et stykke bagepapir i en stor klump på midten af papiret.
- Dump forsigtig bagepapiret med dejen ned i gryden, uden at du brænder dig. Læg låg over. Bag brødet 30 min.
- Tag låget forsigtigt af, der kommer meget varm damp ud, og bag brødet yderligere 15 min. ved 225 gr.