Nemt og saftigt grydebrød: Hvedebrød

Nemt og saftigt grydebrød: Hvedebrød

Dette lækre brød smager både godt til morgenkaffen og passer også perfekt på middagsbordet. Det bages i en gryde og er super nemt at lave.

1 brød

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 5 dl vand
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • ca. 750 g hvedemel, gerne tipo 00
  • 1 spsk. olie, gerne mandelolie

Sådan gør du:

  1. Rør alle ingredienser til dejen godt sammen, har du en køkkenmaskine, så brug den. Dejen må gerne røres i 10 min., det giver en god konsistens.
  2. Smør en skål med olie. Kom dejen i, og vend den rundt i olien. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur ca. 8-10 timer eller natten over.
  3. Stil en god solid gryde (se box nederst på siden) i ovnen, og varm ovn og gryde op til 250 gr. Hæld dejen på et stykke bagepapir i en stor klump på midten af papiret.
  4. Dump forsigtig bagepapiret med dejen ned i gryden, uden at du brænder dig. Læg låg over. Bag brødet 30 min.
  5. Tag låget forsigtigt af, der kommer meget varm damp ud, og bag brødet yderligere 15 min. ved 225 gr.

Vælg den rette gryde

Hvis du gerne vil bage et godt grydebrød, er det vigtigt, du bruger en god tung støbejernsgryde med tætsluttende låg. Vær også opmærksom på, at håndtagene på gryde og grydelåg skal kunne tåle en tur i ovnen. Vi bager brødene ved at lægge dejen på et stykke bagepapir og så "dumpe" bagepapiret ned i den brandvarme gryde.