Nøddetærter

Nøddetærter med bærskum

De små nøddetærter er vanedannende. I stedet for bærskum kan kagerne fyldes med is på en sommerdag.

Nøddetærter med bærskum

10 stk.

Tid: ca. 20 min. plus bagetid

1 dl hasselnødder

1 dl mandler

50 g sukker

1 æg

1 spsk. havregryn

1 spsk. vand

1 spsk. sirup

lidt olie til pensling

10 muffinforme

Bærskum:

2½ dl piskefløde

200 g blandede bær

1. Tænd ovnen på 200 grader.

2. Kom hasselnødder og mandler i en blender, og blend til nøddemel.

3. Hæld nøddemel i en skål, og tilsæt sukker, æg, havregryn, vand og sirup. Rør dejen sammen. Den skal være klistret.

4. Lad dejen stå ca. 10 min.

5. Kom 10 papirmuffinforme i en fast muffinform. Pensl papirformene med lidt olie.

6. Fordel 1 stor spiseskefuld af dejen i hver form. Tryk dejen ud, så den kommer op ad siderne og danner en lille skål. Bag kagerne i ca. 10 min., til de er gyldne. Afkøl kagerne.

7. Pisk fløden til let skum. Skyl bærrene. Fordel flødeskum og bær i nøddetærterne.

► SE OGSÅ: 2 slags muffins uden mel

SE OGSÅ: Mazarin med peanut topping

► SE OGSÅ: Saftig mandelkage (Kage uden mel!)