Oksekødsgryde med persillerødder, øl og perlespelt
Simrer færdig, mens du hygger om ungerne.
6 personer
Ingredienser
- 2 løg
- 3 persillerødder
- 3 spsk. olivenolie
- 1 kg okseklump i 2 x 2 cm’s tern
- 2 spsk. hvedemel
- 3 dl porterøl
- 2 spsk. koncentreret tomatpure
- 1-2 tsk. finthakket, frisk chili
- 1½ tsk. salt
- peber
- 200 g perlespelt, perlebyg eller parboiled hele speltkerner
- Pynt:
- hakket persille
- Tilbehør:
- flute og salat
- flute og salat
- Hak løgene. Skær persillerøddernei tern. Varm olienop i en stegegryde. Vend kødeti hvedemel. Brun kødet. Komløg og persillerødder i, ogsvits dem kort med. Tilsæt deøvrige ingredienser undtagenperlespelt. Kog op, og lad rettensmåsnurre under låg i ca.2 timer. Smag til med salt ogpeber.
- Kog perlespelten efter anvisningenpå emballagen. Venddem i retten eller server demtil.
- Pynt retten med persille.