Oksekødsgryde med persillerødder, øl og perlespelt

Oksekødsgryde med persillerødder, øl og perlespelt

Simrer færdig, mens du hygger om ungerne.

6 personer

Ingredienser

  • 2 løg
  • 3 persillerødder
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 kg okseklump i 2 x 2 cm’s tern
  • 2 spsk. hvedemel
  • 3 dl porterøl
  • 2 spsk. koncentreret tomatpure
  • 1-2 tsk. finthakket, frisk chili
  • 1½ tsk. salt
  • peber
  • 200 g perlespelt, perlebyg eller parboiled hele speltkerner
  • Pynt:
  • hakket persille
  • Tilbehør:
  • flute og salat
  • flute og salat

  1. Hak løgene. Skær persillerøddernei tern. Varm olienop i en stegegryde. Vend kødeti hvedemel. Brun kødet. Komløg og persillerødder i, ogsvits dem kort med. Tilsæt deøvrige ingredienser undtagenperlespelt. Kog op, og lad rettensmåsnurre under låg i ca.2 timer. Smag til med salt ogpeber.
  2. Kog perlespelten efter anvisningenpå emballagen. Venddem i retten eller server demtil.
  3. Pynt retten med persille.