One pot: Gule ærter med rodselleri og bacon

One pot: Gule ærter med rodselleri og bacon

Prøv denne opskrift på gule ærter, lavet i en skøn og moderne version! Opskriften er lavet som one pot og serveres med rodselleri og bacon, der giver en dejlig smag.

6 personer

Ingredienser

  • 2 porrer
  • 4 kartofler
  • 1½ liter hønsebouillon
  • 450 g gule flækærter
  • 1 kvist timian
  • salt og peber
  • 1 spsk. æbleeddike

Desuden:

  • 200 g rodselleri
  • 15 g smør
  • 100 g bacon i skiver
  • 1 dl grofthakket persille

Sådan gør du:

  1. Rens porrerne grundigt, og skær dem i skiver. Gem lidt af den grønne porretop til pynt. Skræl og skær kartoflerne i tern. Kog bouillonen op i en gryde med flækærter, porrer, kartofler og timian.
  2. Lad det simre under låg ca. 45 min. (Check emballagen, for nogle gule ærter har kortere kogetid). Rør i gryden nogle gange undervejs.
  3. Miks suppen jævn med f.eks. en stavblender. Smag til med salt, peber og æbleeddike.
  4. Skær sellerien i meget små tern, og steg dem gyldne i smør på en pande sammen med grøn porretop i tynde strimler.
  5. Steg baconskiverne sprøde. Afdryp dem på køkkenrulle, og bræk dem i mindre stykker.
  6. Varm kort suppen op igen under omrøring. Server suppen pyntet med selleritern, porretop, bacon og persille