Pandekager a la bananasplit

Pandekager a la bananasplit

En perfekt dessert for lækkersultnepandekageelskere.

10-12 stk.

Ingredienser

  • 4 dl mælk
  • 150 g hvedemel
  • ½ tsk. salt
  • 2 tsk. sukker
  • 4 æg
  • 2 tsk. fintreven usprøjtet appelsinskal
  • ¾ dl appelsinsaft
  • 25 g smør
  • smør til bagning
  • Desuden:
  • 2 spsk. sukker
  • 20 g smør
  • 4 små bananer
  • Cremeskildpaddesauce:
  • 3 cremeskildpadder
  • 1½ dl fløde
  • 50 g mandelflager, rist dem evt. på en tør pande
  • ½ l vaniljeis
  • Pynt:
  • evt. frisk mynte

  1. Rør mælk, hvedemel, saltog sukker sammen, til det erjævnt. Rør æg, appelsinskalog appelsinsaft i. Lad dejentrække 30 min. Smelt smørret,og rør det i.
  2. Bag 10-12 pandekager ismør på en pande.
  3. Smelt sukkeret, til det ergyldent på en pande. Komsmørret i, og smelt det. Stegkort bananerne gyldne i sukkerblandingen.
  4. Kog fløden op i en lillegryde, og sluk for varmen.Kom skildpadderne i, og mosdem ud, så de smelter i denvarme fløde. Server saucenlun eller kold.
  5. Server pandekagerne medflækkede bananer, mandelflagedrys,is og skildpaddesauce.Pynt evt. med mynte.