Pasta cabonara med ærter

Pasta carbonara med ærter

En pasta carbonara i en lettere sommerversion med masser af friske ærter og ingen fløde. Sødmen fra de friske ærter er fantastisk sammen med den salte pecorino og guanciale.

4 personer

Ingredienser

  • 500 g ærter, bælgede
  • 2 store æg
  • 50 g pecorino
  • sort peber
  • 400 g linguine
  • 250 g guanciale eller bacon

Sådan gør du

  1. Tag halvdelen af ærterne fra, og gem til servering. Giv resten et kort opkog.
  2. Gem lidt af kogevandet, og brug det til at blende ærterne med til en tyk creme. Lad det køle lidt af, og bland så med æg og fintrevet pecorino.
  3. Kværn godt med sort peber i blandingen. Sæt pastaen over. Steg imens guanciale eller bacon i tern sprødt på en tør pande.
  4. Gem 2 dl af pastavandet, før det sigtes fra, når pastaen er kogt meget al dente.
  5. Kom den varme pasta tilbage i gryden, og vend æggeblandingen og guanciale samt de resterende ærter i.
  6. Brug det stivelsesholdige kogevand til at løsne op i pastaen med.
  7. Æggene tykner sammen med osten til en cremet sauce, der lægger sig om hvert stykke pasta. Spis med det samme!