Pavlova med jordbær

Pavlova med jordbær

8-10 personer

Ingredienser

  • 3 æggehvider af mellemstore æg
  • 1 tsk. vaniljeessens el. vaniljesukker
  • 3¾ dl sukker
  • 1 tsk. majsstivelse
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • 4 spsk. kogende vand
  • Desuden:
  • 1 springform (22 cm i diameter)
  • bagepapir
  • 1 spsk. smeltet smør
  • 2-3 tsk. majsstivelse
  • Pynt:
  • 4 dl piskefløde
  • ½ kg jordbær
  • frisk mynte

  1. Pisk æggehvider, essens,sukker, majsstivelse, vineddikeog kogende vand til marengs ien køkkenmaskine eller med enhåndmikser. Det tager ca. 5-10min.
  2. Smør en springform med lidtsmør. Klip bagepapir til – først enrund bund, og læg den i formen,så papir til formens sider. Penslbagepapiret med smeltet smør.Sigt majsstivelse over. Kommarengsen i formen. Bag kageni ovnen ved 180 gr. i 10 min. påmidterste ovnribbe. Skru ned til150 gr., og bag videre 45 min.Sluk for ovnen, og lad pavlovaenkøle helt af. Den skal have ensprød skal og et skumfidusagtigtindre.
  3. Pisk fløden til skum, og fordelden over pavlovaen. Skyl og nipjordbærrene, og halver dem.Fordel dem over kagen. Pyntmed frisk mynte.