Pavlova med jordbær
8-10 personer
Ingredienser
- 3 æggehvider af mellemstore æg
- 1 tsk. vaniljeessens el. vaniljesukker
- 3¾ dl sukker
- 1 tsk. majsstivelse
- 1 tsk. hvidvinseddike
- 4 spsk. kogende vand
- Desuden:
- 1 springform (22 cm i diameter)
- bagepapir
- 1 spsk. smeltet smør
- 2-3 tsk. majsstivelse
- Pynt:
- 4 dl piskefløde
- ½ kg jordbær
- frisk mynte
- Pisk æggehvider, essens,sukker, majsstivelse, vineddikeog kogende vand til marengs ien køkkenmaskine eller med enhåndmikser. Det tager ca. 5-10min.
- Smør en springform med lidtsmør. Klip bagepapir til – først enrund bund, og læg den i formen,så papir til formens sider. Penslbagepapiret med smeltet smør.Sigt majsstivelse over. Kommarengsen i formen. Bag kageni ovnen ved 180 gr. i 10 min. påmidterste ovnribbe. Skru ned til150 gr., og bag videre 45 min.Sluk for ovnen, og lad pavlovaenkøle helt af. Den skal have ensprød skal og et skumfidusagtigtindre.
- Pisk fløden til skum, og fordelden over pavlovaen. Skyl og nipjordbærrene, og halver dem.Fordel dem over kagen. Pyntmed frisk mynte.