Persillerodsfritter med avocado-dip
Lav lækre og sprøde fritter på persillerod, der smager virkelig dejligt! Fritterne serveres med en cremet avocado-dip og er især gode til hakkebøffer eller kylling.
4 personer
Ingredienser
Rodfrugtfritter:
- 750 g persillerødder eller rodselleri
- 2 spsk. friskhakket rosmarin eller tørret oregano
- 3 spsk. olivenolie
- flagesalt
Avocado-dip:
- 2 modne avocadoer
- 2 dl cremefraiche
- 3 spsk. hakket frisk koriander eller persille
- 1 spsk. limesaft
- salt og peber
Pynt:
- sorte eller alm. sesamfrø
Sådan gør du:
- Rodfrugtfritter: Skræl persillerødderne. Skær dem ud til fritter. Kom fritterne i en skål, og vend dem med rosmarin, olivenolie og flagesalt. Fordel fritterne på bagepapir.
- Bag fritterne sprøde i ovnen ved 200 gr. i ca. 45 min.
- Avocado-dip: Halver avocadoerne, og tag kødet ud med en ske. Kom det i en skål, og mos med et piskeris. Rør de øvrige ingredienser til dippen i. Pynt med sesamfrø. Server dippen til fritterne.