Persillerodsfritter med avocado-dip

Persillerodsfritter med avocado-dip

Lav lækre og sprøde fritter på persillerod, der smager virkelig dejligt! Fritterne serveres med en cremet avocado-dip og er især gode til hakkebøffer eller kylling.

4 personer

Ingredienser

Rodfrugtfritter:

  • 750 g persillerødder eller rodselleri
  • 2 spsk. friskhakket rosmarin eller tørret oregano
  • 3 spsk. olivenolie
  • flagesalt

Avocado-dip:

  • 2 modne avocadoer
  • 2 dl cremefraiche
  • 3 spsk. hakket frisk koriander eller persille
  • 1 spsk. limesaft
  • salt og peber

Pynt:

  • sorte eller alm. sesamfrø

Sådan gør du:

  1. Rodfrugtfritter: Skræl persillerødderne. Skær dem ud til fritter. Kom fritterne i en skål, og vend dem med rosmarin, olivenolie og flagesalt. Fordel fritterne på bagepapir.
  2. Bag fritterne sprøde i ovnen ved 200 gr. i ca. 45 min.
  3. Avocado-dip: Halver avocadoerne, og tag kødet ud med en ske. Kom det i en skål, og mos med et piskeris. Rør de øvrige ingredienser til dippen i. Pynt med sesamfrø. Server dippen til fritterne.