Pizza med peperoni og kartofler
4 portionspizzaer
Ingredienser
- Pizza med peperoni og kartofler
- Dej:
- 25 g gær
- 3¼ dl vand
- 200 g fuldkornsspelt eller grahamsmel
- 300 g pizzamel
- 1 tsk. salt
- Tomatsauce:
- 1 ds. hakkede flåede tomater
- 1 lille løg
- 1 gulerod
- 1 stilk bladselleri
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk. oregano
- ¾ tsk. salt
- peber
- Fyld:
- 2 æggestore skrællede kartofler
- 100 g peperonipølse eller chorizopølse
- 150 g revet pizzaost
- 2 tsk. tørret oregano
- 1 spsk. olivenolie
- Smuldr gæren i en skål, og kom vandi. Rør det sammen, til gæren er opløst.Rør salt i. Tilsæt begge slags mel, menhold 100 g tilbage af pizzamelet. Rørdejen sammen. Drys mel på bordet, ogkom dejen ud på det. Ælt dejen godt, tilden er elastisk og meget smidig, 5-10min. Undervejs tilsætter du de 100 ghvedemel.
- Kom dejen tilbage i skålen, og læg etrent viskestykke over. Lad dejen hæveca. 1 time.
- Lav 4 kugler af dejen, og læg dem pået meldrysset bord. Tryk dejen flad til encirkel med hænderne. Rul dejen ud, tilden er ca. ½ cm tyk. Læg dejen over påbagepapir. Bøj evt. kanten ind hele vejenrundt, så kanten bliver lidt højere endresten af pizzaen.
- Tomatsauce:Pil løget, og skær det i tern. Skærgulerod og bladselleri i meget fine tern.Hak hvidløgsfeddene. Kom alle ingrediensernetil tomatsaucen i en gryde, ogbring det i kog. Lad det småkoge. Rør igryden jævnligt. Det tager ca. 10 min.Saucen skal være tyktflydende.
- Fyld:Riv kartoflerne i tynde skiver påråkostjernet. Fordel tomatsaucen overpizzabundene. Fordel kartoffelskiverog peperoni over. Drys osten over. Drysoregano over, og dryp med olivenolie.
- Bag pizzaerne ved 225 gr. på midtersteovnribbe ca. 20 min. Lav 2 pizzaer adgangen.