Pizza med peperoni og kartofler

Pizza med peperoni og kartofler

4 portionspizzaer

Ingredienser

  • Pizza med peperoni og kartofler
  • Dej:
  • 25 g gær
  • 3¼ dl vand
  • 200 g fuldkornsspelt eller grahamsmel
  • 300 g pizzamel
  • 1 tsk. salt
  • Tomatsauce:
  • 1 ds. hakkede flåede tomater
  • 1 lille løg
  • 1 gulerod
  • 1 stilk bladselleri
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. oregano
  • ¾ tsk. salt
  • peber
  • Fyld:
  • 2 æggestore skrællede kartofler
  • 100 g peperonipølse eller chorizopølse
  • 150 g revet pizzaost
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 1 spsk. olivenolie

  1. Smuldr gæren i en skål, og kom vandi. Rør det sammen, til gæren er opløst.Rør salt i. Tilsæt begge slags mel, menhold 100 g tilbage af pizzamelet. Rørdejen sammen. Drys mel på bordet, ogkom dejen ud på det. Ælt dejen godt, tilden er elastisk og meget smidig, 5-10min. Undervejs tilsætter du de 100 ghvedemel.
  2. Kom dejen tilbage i skålen, og læg etrent viskestykke over. Lad dejen hæveca. 1 time.
  3. Lav 4 kugler af dejen, og læg dem pået meldrysset bord. Tryk dejen flad til encirkel med hænderne. Rul dejen ud, tilden er ca. ½ cm tyk. Læg dejen over påbagepapir. Bøj evt. kanten ind hele vejenrundt, så kanten bliver lidt højere endresten af pizzaen.
  4. Tomatsauce:Pil løget, og skær det i tern. Skærgulerod og bladselleri i meget fine tern.Hak hvidløgsfeddene. Kom alle ingrediensernetil tomatsaucen i en gryde, ogbring det i kog. Lad det småkoge. Rør igryden jævnligt. Det tager ca. 10 min.Saucen skal være tyktflydende.
  5. Fyld:Riv kartoflerne i tynde skiver påråkostjernet. Fordel tomatsaucen overpizzabundene. Fordel kartoffelskiverog peperoni over. Drys osten over. Drysoregano over, og dryp med olivenolie.
  6. Bag pizzaerne ved 225 gr. på midtersteovnribbe ca. 20 min. Lav 2 pizzaer adgangen.