4 personer

Ingredienser

  • Fuldkornspizzadej:
  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 tsk. olie
  • 1 tsk. salt
  • 240 g fuldkornsdurummel,
  • hvid fuldkornshvedemel eller
  • grahamsmel
  • ca. 240 g hvedemel, gerne
  • pizzamel
  • Fyld:
  • 2 dl tomatpuré eller italiensk
  • tomatsauce fra glas
  • 200 g kogt, røget skinke
  • 1 ds. afdryppede kikærter
  • 100 g reven 30+ ost
  • 2 tsk. oregano
  • Tilbehør:
  • salat, f.eks. blomkålsbuketter, snittet iceberg og gulerodsstænger.
  • Dryp grønsagerne med citronsaft, og drys evt. snittede basilikumblade eller persille over.

  1. Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen. Ælt dejen smidig, og lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time. Rul dejen ud til en stor firkantet pizza ca. ½ cm tyk.
  2. Smør tomatpuré på bunden. Drys skinke, kikærter, ost og til sidst oregano over. Stil pizzaen i midten af ovnen ved 225 gr. ca. 15-20 min.