Pizza med skinke
4 personer
Ingredienser
- Fuldkornspizzadej:
- 25 g gær
- 3 dl lunkent vand
- 1 tsk. olie
- 1 tsk. salt
- 240 g fuldkornsdurummel,
- hvid fuldkornshvedemel eller
- grahamsmel
- ca. 240 g hvedemel, gerne
- pizzamel
- Fyld:
- 2 dl tomatpuré eller italiensk
- tomatsauce fra glas
- 200 g kogt, røget skinke
- 1 ds. afdryppede kikærter
- 100 g reven 30+ ost
- 2 tsk. oregano
- Tilbehør:
- salat, f.eks. blomkålsbuketter, snittet iceberg og gulerodsstænger.
- Dryp grønsagerne med citronsaft, og drys evt. snittede basilikumblade eller persille over.
- Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen. Ælt dejen smidig, og lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time. Rul dejen ud til en stor firkantet pizza ca. ½ cm tyk.
- Smør tomatpuré på bunden. Drys skinke, kikærter, ost og til sidst oregano over. Stil pizzaen i midten af ovnen ved 225 gr. ca. 15-20 min.