Polenta på friske majs med flåede tomater

Polenta på friske majs med flåede tomater

Polenta smager herligt og især hvis den laves på friske majs. Denne ret smager også særligt skønt, hvis du får fat i nogle gode, solmodne tomater med masser af smag.

4 personer

Ingredienser

Flåede tomater:

  • 600 g kødfulde tomater
  • 1 fed hvidløg
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 25 g smør
  • salt og peber

Polenta:

  • 3 majskolber
  • ½ l sødmælk
  • ½ l vand
  • 1 tsk groft salt
  • 200 g majsgryn
  • 25 g smør
  • 50 g parmesan, revet
  • sort peber

Sådan gør du:

  1. Flåede tomater: Skyl tomaterne, og skær et lille kryds i bunden af hver tomat. Fyld en stor gryde med vand, og bring til kogepunktet. Kom tomaterne i det spilkogende vand i 1 minut.
  2. Tag dem op med en hulske, og skyl med koldt vand. Nu kan skindet let pilles af tomaterne. Skær de flåede tomater i kvarter.
  3. Pil hvidløgsfeddet, og skær det i tynde skiver. Skyl rosmarinkvisten, og hak den. Smelt smør i en pande, og kom hvidløg i sammen med de flåede tomater og rosmarin, og vend sammen et par minutter. Tomaterne skal kun lige varmes igennem. Krydr med salt og peber.
  4. Polenta: Skær majskornene fra kolberne. Kom sødmælk og vand i en gryde med det grove salt, og bring til kogepunktet. Tilsæt majsgryn, mens der piskes, og fortsæt, til det tykner. Kom så majskernerne i, og lad det stå og boble i 15-20 minutter, og rør godt undervejs.
  5. Tilsæt smør og parmesan, og smag godt til med sort peber og derpå med lidt salt (pas på, for parmesanen har saltet lidt i forvejen). Servér den varme polenta med flåede tomater henover.