Polenta på friske majs med flåede tomater
Polenta smager herligt og især hvis den laves på friske majs. Denne ret smager også særligt skønt, hvis du får fat i nogle gode, solmodne tomater med masser af smag.
4 personer
Ingredienser
Flåede tomater:
- 600 g kødfulde tomater
- 1 fed hvidløg
- 1 kvist frisk rosmarin
- 25 g smør
- salt og peber
Polenta:
- 3 majskolber
- ½ l sødmælk
- ½ l vand
- 1 tsk groft salt
- 200 g majsgryn
- 25 g smør
- 50 g parmesan, revet
- sort peber
Sådan gør du:
- Flåede tomater: Skyl tomaterne, og skær et lille kryds i bunden af hver tomat. Fyld en stor gryde med vand, og bring til kogepunktet. Kom tomaterne i det spilkogende vand i 1 minut.
- Tag dem op med en hulske, og skyl med koldt vand. Nu kan skindet let pilles af tomaterne. Skær de flåede tomater i kvarter.
- Pil hvidløgsfeddet, og skær det i tynde skiver. Skyl rosmarinkvisten, og hak den. Smelt smør i en pande, og kom hvidløg i sammen med de flåede tomater og rosmarin, og vend sammen et par minutter. Tomaterne skal kun lige varmes igennem. Krydr med salt og peber.
- Polenta: Skær majskornene fra kolberne. Kom sødmælk og vand i en gryde med det grove salt, og bring til kogepunktet. Tilsæt majsgryn, mens der piskes, og fortsæt, til det tykner. Kom så majskernerne i, og lad det stå og boble i 15-20 minutter, og rør godt undervejs.
- Tilsæt smør og parmesan, og smag godt til med sort peber og derpå med lidt salt (pas på, for parmesanen har saltet lidt i forvejen). Servér den varme polenta med flåede tomater henover.