Rabarber-hindbær-suppe med kardemomme
Superenkel og skøn dessert. Nyd den med den artige skyrcreme. Eller kom en kugle god vaniljeis i.
Ingredienser
- Nok til 4-6 personer
- 3-4 kardemommekapsler
- 600 g rabarber, i skiver
- 200 g hindbær
- 1 ½ - 2 dl agavesirup
- ½ stang vanilje, korn heraf
- 1 liter vand
- Skyrcreme:
- 4 spsk skyr
- 1 spsk piskefløde
- 1-2 spsk agavesirup
- ½ stang vanilje, korn heraf
Sådan gør du
- Knus kardemommekapslerne let. Kom kardemomme, rabarber, hindbær, agave, vaniljekorn og stang samt vand i en gryde, og lad det simre i 15 minutter. Sluk og lad suppen trække i yderligere 15 minutter. Sigt suppen, uden at presse. Lad bare rabarber og hindbær dryppe stille og roligt af, så risikerer du ikke at suppen bliver grumset. Sæt suppen koldt, gerne natten over. Rør skyr med fløde, sirup og vaniljekorn.
- Server suppen iskold med skyrcreme i.
- TIP: Lav suppen dagen i forvejen – så er der dessert på ingen tid.