Rejer med romescosovs
Romescosovs er enklassisk katalansk(spansk) kold sovs, derer god til skaldyr, kødog grønsager.
12 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Stegetid: 6 min.
- Ikke fryse-egnet
- 600 g rejer
- Romescosovs:
- 1-2 fed hvidløg
- 1 skive lyst brød uden skorpe
- 2-3 spsk olivenolie
- 50 g mandler og/eller hasselnødder
- 75 g grillede peberfrugter
- 30 g soltørrede tomater i olie
- 1 chili
- 1-2 spsk rødvins- eller sherryeddike
- persille eller basilikum
- salt og peber
- Steg hele hvidløgsfedog brød gyldent i olivenolie(1-2 min.). Ristmandler og/eller nødderpå en pande 2-4min. og hak dem i enfoodprocessor.
- Tilsætbrød, hvidløg, afdryppedepeberfrugter ogtomater samt fintsnittetchili (uden frø ogmellemvægge).
- Kør det jævnt og tilsæt afdryppetolie og saft (fra peberfrugterog tomater).Smag til med vineddike,finthakket persille ellerbasilikum, salt og peberog juster evt. konsistensenmed olivenolie
- Anretrejerne med sovsen ismå glas. Pynt evt. medpersille eller basilikumog server med ristetbrød.