Indonesisk curry med masser af kokosmælk

Rendang

Indonesisk curry med masser af kokosmælk. Du kan lave den så stærk, du vil, med flere chilier. Sukker og kokosmælk tager meget af styrken.

8

Ingredienser

  • 2 kg oksespidsbryst eller -tykkam i meget store tern
  • neutral olie
  • 2 store løg i både
  • 8 dl kokosmælk
  • 1-2 stilke fladbaskede
  • citrongræs
  • SAMBAL:
  • 2 spsk spidskommen
  • 3 spsk korianderfrø
  • 1½ spsk revet galangarod
  • 3 spsk revet ingefær
  • 1 helt pillet hvidløg
  • 3-4 røde chilier
  • 1½ tsk gurkemeje
  • 4 spsk grøn currypaste
  • 2 spsk stærk karry
  • 2 tsk groft salt
  • EFTERKRYDRING:
  • 2 spsk tamarindsauce
  • 2-3 spsk palmesukker

Sådan gør du:

  1. Sambal: Rist spidskommen og korianderfrø på en tør pande, til de springer rundt på panden. Knus i morter eller krydderikværn med resten af ingredienserne til en tyk pasta.
  2. Riv galanga og ingefær fint og mos hvidløgene. Hak chilierne meget fint og bland dem med de stødte krydderier, karry, salt og lidt af kokosmælken til en tyk pasta.
  3. Steg kødet i lidt neutral olie sammen med løgene, til det bruner. Kom sambal, kokosmælk og citrongræs i og lad det simre meget langsomt og meget længe uden låg, til kødet er mørt, og saucen er kogt ind til en smuk, tyk konsistens.
  4. Smag til med tamarind og sukker og server en frisk asiatisk salat som agurkesalaten og ris til.