Rendang
Indonesisk curry med masser af kokosmælk. Du kan lave den så stærk, du vil, med flere chilier. Sukker og kokosmælk tager meget af styrken.
8
Ingredienser
- 2 kg oksespidsbryst eller -tykkam i meget store tern
- neutral olie
- 2 store løg i både
- 8 dl kokosmælk
- 1-2 stilke fladbaskede
- citrongræs
- SAMBAL:
- 2 spsk spidskommen
- 3 spsk korianderfrø
- 1½ spsk revet galangarod
- 3 spsk revet ingefær
- 1 helt pillet hvidløg
- 3-4 røde chilier
- 1½ tsk gurkemeje
- 4 spsk grøn currypaste
- 2 spsk stærk karry
- 2 tsk groft salt
- EFTERKRYDRING:
- 2 spsk tamarindsauce
- 2-3 spsk palmesukker
Sådan gør du:
- Sambal: Rist spidskommen og korianderfrø på en tør pande, til de springer rundt på panden. Knus i morter eller krydderikværn med resten af ingredienserne til en tyk pasta.
- Riv galanga og ingefær fint og mos hvidløgene. Hak chilierne meget fint og bland dem med de stødte krydderier, karry, salt og lidt af kokosmælken til en tyk pasta.
- Steg kødet i lidt neutral olie sammen med løgene, til det bruner. Kom sambal, kokosmælk og citrongræs i og lad det simre meget langsomt og meget længe uden låg, til kødet er mørt, og saucen er kogt ind til en smuk, tyk konsistens.
- Smag til med tamarind og sukker og server en frisk asiatisk salat som agurkesalaten og ris til.