Rimelig rå roulade

Rimelig rå roulade

Mmmmmm - roulademed chokolademousse. Det er to fantastiskekoncepter smeltet sammen til én uimodståelig kage.

ROULADE MED CHOKOLADEMOUSSE

Lav en god chokolademousse, og brug den som fyld i en roulade. Resultatet bliver en super lækker dessertroulade. Chokolademoussen skal tilberedes i god tid, da den skal stå koldt indtil den stivner, før den kan fyldes i rouladen.

Tid: ca. 35 minutter foruden 30 minutter til sukkerbrødsbunden og 4 timers afkøling af chokolademoussen

Rouladebund:

4 æg str. L

120 g sukker

60 g hvedemel

60 g kartoffelmel

½ tsk. bagepulver

lidt sukker til drys

Chokolademousse:

150 g god mørk chokolade

1/2 dl stærk kaffe

1 dl pasteuriserede æggehvider, (3 stk.)

100 g sukker

1. Tænd ovnen på 180 grader.

2. Pisk æg og sukker hvidt og skummende i ca. 10 minutter – brug en håndmikser.

3. Bland hvedemel med kartoffelmel og bagepulver, og sigt det i æggemassen. Fold forsigtigt med en dejskraber, til melet er fordelt. Det er vigtigt, at det foregår forsigtigt, da den indpiskede luft i æggemassen ikke må røres ud.

4. Fordel forsigtigt dejen på en bageplade med bagepapir, og bag bunden i ca. 8 minutter, til den er gylden i overfladen.

5. Vend bunden ud på et stykke bagepapir drysset med sukker, og lad den ligge lidt. Træk derefter papiret af bunden.

6. Smelt chokoladen i en skål over vandbad ved svag varme. Rør kaffen i den smeltede chokolade, og tag skålen af varmen. Afkøl chokoladen.

2. Pisk æggehviderne stive. Vend sukkeret i de stiftpiskede æggehvider.

3. Vend forsigtigt den smeltede, afkølede chokolade i æggemassen til en ensartet creme. Stil moussen koldt i ca. 4

timer, indtil den er stivnet.

4. Spred forsigtigt chokolademoussen på rouladen. Stil rouladen koldt, indtil moussen er stivnet.

5. Pak bagepapir stramt om rouladen, mens den forsigtigt rulles sammen. Læg rouladen i fryseren et par timer, før den serveres.

► SE OGSÅ: Brunsvigerboller

► SE OGSÅ: Eventyrlige kager