Brunsvigerboller
Klassisk fynsk brunsviger – her bagt som boller med masser af remonce.
Brunsvigerboller
Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid
(12 stk.)
2 dl mælk
50 g smør
1½ dl yoghurt naturel
50 g gær
2 æg
50 g sukker
2 tsk. salt
ca. 650 g hvedemel + lidt mel til udrulning
Remonce: 125 g blødt smør200 g brun farin 1 spsk. sirup1 tsk. kanel
1. Lun mælken og smelt smørret heri. Hæld væsken i en skål sammen med yoghurt, og opløs gæren heri.
2. Tilsæt æg, sukker og salt, og rør hvedemel i dejen lidt ad gangen. Ælt, til dejen er glat og smidig. Stil dejen til-dækket til hævning et lunt sted i 1 time.
3. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Del den i 12 stykker. Tril til boller, og tryk dem let flade med hånden. Læg bollerne på en bage-plade med bagepapir, og lad dem hæve i ca. 15 min.
4. Tænd ovnen på 200 grader.
5. Rør smør med brun farin, sirup og kanel.
6. Lav små huller i dejen med fingrene, og smør remoncen på dejstykkerne. Bag kagerne i midten af ovnen i ca. 10 min.
TIP
Brunsvigere bliver hurtigt tørre og er derfor bedst nybagte. Daggamle smager de bedst efter en tur på brødristeren eller i mikroovnen.
► SE OGSÅ: Lækkerier til alle vaniljefans
► SE OGSÅ: Bagt french toast med nutella