Rødbedecarpaccio med appelsin
Carpaccio er egentlig navnet på en ret af tynde skiver råt oksekød. Her har jeg brugt sæsonens smukke rødbeder på næsten samme måde.
(2 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 25 min.
- Ingredienser:
- 2 rødbeder (f.eks. bolsjebeder)
- 1 appelsin (økologisk)
- 2 spsk. valnøddeolie (eller olivenolie)
- 1 tsk. ahornsirup
- salt og peber
- 30 g fetaost
- ¾-1 dl fløde (eller mælk)
- rødbedespirer (eller frisk mynte)
- Skræl rødbederne, ogskær dem i papirtyndeskiver på en mandolin(rivejern med finindstilling)eller med en skarpkniv. Anret dem på 2tallerkner.
- Rør 2-3 spsk. appelsinsaftsammen med fintrevetappelsinskal, olie,ahornsirup, salt og peber.Dryp dressingen overrødbederne.
- Blend fetaost cremetmed fløde, og dryp denover anretningerne. Pyntmed rødbedespirer, ogservér som forret ellertilbehør.