Røget laks med ærtepuré og citrondressing

Røget laks med ærtepuré og citrondressing

Giv den fede laks modspil af citron og grønne ærter.

Ingredienser

  • 250 g små fine ærter
  • 2 dl vand
  • salt og peber
  • 1 lille håndfuld plukket basilikum
  • 1 spsk olivenolie
  • lidt citronsaft
  • 1 dl piskefløde
  • 1½ spsk citronsaft
  • lidt wasabi
  • salt og peber
  • 6-8 skiver røget laks
  • lidt dild
  • 2 små håndfulde blandet salat.

Sådan gør du:

  1. Kom ærter, vand, salt og peber i en gryde og giv det et opkog. Kog ærterne 2-3 minutter. Blend ærterne med lidt af vandet, basilikum, olivenolie og smag til med lidt salt og citronsaft.
  2. Rør piskefløde sammen med citronsaft, wasabi, salt og peber.
  3. Anret røget laks med en skefuld ærtepuré, citrondressing, et drys plukket dild og salat.
  4. Få mere inspiration til lækker julemad på altfordamerne.dk/jul/julemad/

Tip:

 Hvis der er ærtepure tilovers smager det skønt rørt sammen med lidt cremefraiche 18 % og knust hvidløg. Server ærtepureen som en kold sauce fx til en lammekotelet eller et stykke stegt fisk.