Røget laks med ærtepuré og citrondressing
Giv den fede laks modspil af citron og grønne ærter.
Ingredienser
- 250 g små fine ærter
- 2 dl vand
- salt og peber
- 1 lille håndfuld plukket basilikum
- 1 spsk olivenolie
- lidt citronsaft
- 1 dl piskefløde
- 1½ spsk citronsaft
- lidt wasabi
- salt og peber
- 6-8 skiver røget laks
- lidt dild
- 2 små håndfulde blandet salat.
Sådan gør du:
- Kom ærter, vand, salt og peber i en gryde og giv det et opkog. Kog ærterne 2-3 minutter. Blend ærterne med lidt af vandet, basilikum, olivenolie og smag til med lidt salt og citronsaft.
- Rør piskefløde sammen med citronsaft, wasabi, salt og peber.
- Anret røget laks med en skefuld ærtepuré, citrondressing, et drys plukket dild og salat.
- Få mere inspiration til lækker julemad på altfordamerne.dk/jul/julemad/