Rosinboller med pære

Lækre rosinboller med pære

Kvik de klassiske rosinboller op ved at tilsætte revet pære i dejen - Mums!

15 stk.

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 3 dl mælk
  • 25 g gær
  • 50 g sukker
  • ½ tsk. salt
  • 1 æg
  • 1½ dl reven pære med skræl
  • 50 g rosiner
  • ca. 600 g hvedemel
  • 1 sammenpisket æg til pensling
  • 3-4 spsk. perlesukker

Sådan gør du:

  1. Smelt smørret, og tilsæt mælken. Når det er lunkent, røres gæren ud heri.
  2. Tilsæt sukker, salt, æg, pære og rosiner.
  3. Tilsæt hvedemelet og ælt dejen sammen, den må endelig ikke blive for tør.
  4. Lad dejen hæve ca. 1 time.
  5. Form 15 boller, og lad dem efterhæve 20 min.
  6. Pensl med æg, og drys med perlesukker.
  7. Bag bollerne ved 200 gr. i ca. 15 min.

Blommesyltetøj

2-3 glas

½ kg blommer, gerne Reine Clauder

1 dl vand

½ kg sukker

  1. Skyl blommerne, skær dem i halve og fjern stenene. Kog blommerne i vandet, og lad det småkoge til det er blevet en blød masse. Tilsæt sukkeret.
  2. Kog syltetøjet til den falder langsom fra ske.
  3. Kom syltetøjet i rene og skoldede glas. Luk til. Opbevares i køleskab.