Rugbrød med lækker ribbenssteg
Sprød ribbensteg er juleklassikere, som bare smager rigtig godt. Nyd den sprødstegt på panden dagen derpå på rugbrød med lidt surt til.
1 stk.
Ingredienser
- 2 skiver ribbenssteg
- 1 spsk. olie
- evt. 1 tsk. finthakket rosmarin
- 1 skive rugbrød, evt. ristet
- lidt smør
- lidt dijonsennep
- salt, peber
- 1-2 spsk. æble-løgkompot el. alm. rødkålssalat
- Pynt:
- evt. rosmarinkvist
- Rødkålssalat med appelsin og abrikoser:
- 300 g fintsnittet rødkål
- 1 hjertesalat
- 10 tørrede abrikoser
- 3 appelsiner
- Dressing:
- appelsinsaft fra filetudskæringen samt ekstra saft (2 dl i alt)
- 3 spsk. sukker
- 3 spsk. olivenolie el. nøddeolie
- 1½ tsk. dijonsennep
- Sprødsteg ribbensstegen på en pande i lidt olie, så sværen igen bliver knasende sprød. Tilsat evt. lidt rosmarin på panden.
- Smør rugbrødet med smør og sennep. Læg kødet over. Drys med salt og peber. Fordel æble- eller løgkompot over, og pynt evt. med rosmarin.
- Bland rødkål og snittet hjertesalat i en skål. Skær abrikoserne i strimler. Skær skallen af appelsinerne, også den hvide hinde. Skær fileterne ud af appelsinerne. Gem saften, der løber fra.
- Kom abrikoser og appelsinfileter i salaten. Kog appelsinsaften med sukker, til det bliver som tynd sirup. Afkøl blandingen. Pisk appelsinsiruppen med olie, sennep, salt og peber. Vend den i salaten. Rist mandlerne på en tør pande, til de er gyldne. Drys mandlerne over salaten. Fordel evt. sorte oliven over.