Rugbrød med lækker ribbenssteg

Rugbrød med lækker ribbenssteg

Sprød ribbensteg er juleklassikere, som bare smager rigtig godt. Nyd den sprødstegt på panden dagen derpå på rugbrød med lidt surt til.

1 stk.

Ingredienser

  • 2 skiver ribbenssteg
  • 1 spsk. olie
  • evt. 1 tsk. finthakket rosmarin
  • 1 skive rugbrød, evt. ristet
  • lidt smør
  • lidt dijonsennep
  • salt, peber
  • 1-2 spsk. æble-løgkompot el. alm. rødkålssalat
  • Pynt:
  • evt. rosmarinkvist
  • Rødkålssalat med appelsin og abrikoser:
  • 300 g fintsnittet rødkål
  • 1 hjertesalat
  • 10 tørrede abrikoser
  • 3 appelsiner
  • Dressing:
  • appelsinsaft fra filetudskæringen samt ekstra saft (2 dl i alt)
  • 3 spsk. sukker
  • 3 spsk. olivenolie el. nøddeolie
  • 1½ tsk. dijonsennep

  1. Sprødsteg ribbensstegen på en pande i lidt olie, så sværen igen bliver knasende sprød. Tilsat evt. lidt rosmarin på panden.
  2. Smør rugbrødet med smør og sennep. Læg kødet over. Drys med salt og peber. Fordel æble- eller løgkompot over, og pynt evt. med rosmarin.
  3. Bland rødkål og snittet hjertesalat i en skål. Skær abrikoserne i strimler. Skær skallen af appelsinerne, også den hvide hinde. Skær fileterne ud af appelsinerne. Gem saften, der løber fra.
  4. Kom abrikoser og appelsinfileter i salaten. Kog appelsinsaften med sukker, til det bliver som tynd sirup. Afkøl blandingen. Pisk appelsinsiruppen med olie, sennep, salt og peber. Vend den i salaten. Rist mandlerne på en tør pande, til de er gyldne. Drys mandlerne over salaten. Fordel evt. sorte oliven over.