Sådan laver du hvidkålssalat med sprøde æbler og persille

Sådan laver du hvidkålssalat med sprøde æbler og persille

8

Ingredienser

  • ¼ hvidkål
  • 1-2 persillerødder (kommer an på størrelsen)
  • 1-2 skalotteløg
  • 1 æble
  • ½ bundt persille
  • evt. 2 stængler blegselleri og en håndfuld valnødder
  • Sennepsvinaigrette:
  • ¼ dl olie
  • ¼ dl hvidvinseddike eller æbleeddike
  • 1 tsk sennep
  • 1 tsk honning eller sukker
  • salt og peber

Sådan laver du hvidkålssalat med sprøde æbler og persille

  1. Snit hvidkålen fint i strimler, drys salt over, og stil til side. I en anden skål blandes vinaigretten, og løgene skæres i tynde ringe og kommes i vinaigretten. Skræl og riv persillerødderne, og skær æblerne i skiver.
  2. Vend hvidkål, revet persillerod, æble og løg med sennepsvinaigretten, og pynt med persille og evt. valnødder. Servér straks som tilbehør til anden ret.