Sådan laver du hvidkålssalat med sprøde æbler og persille
8
Ingredienser
- ¼ hvidkål
- 1-2 persillerødder (kommer an på størrelsen)
- 1-2 skalotteløg
- 1 æble
- ½ bundt persille
- evt. 2 stængler blegselleri og en håndfuld valnødder
- Sennepsvinaigrette:
- ¼ dl olie
- ¼ dl hvidvinseddike eller æbleeddike
- 1 tsk sennep
- 1 tsk honning eller sukker
- salt og peber
Sådan laver du hvidkålssalat med sprøde æbler og persille
- Snit hvidkålen fint i strimler, drys salt over, og stil til side. I en anden skål blandes vinaigretten, og løgene skæres i tynde ringe og kommes i vinaigretten. Skræl og riv persillerødderne, og skær æblerne i skiver.
- Vend hvidkål, revet persillerod, æble og løg med sennepsvinaigretten, og pynt med persille og evt. valnødder. Servér straks som tilbehør til anden ret.