Saftige solsikkeboller med perlespelt

Saftige solsikkeboller med perlespelt

Få en sund start på det nye år med kernesunde boller, der både mætter og smager helt forrygende.

16 stk.

Ingredienser

  • Fordej:
  • 5 g gær
  • 2 dl vand
  • 2 dl fuldkornsspeltmel
  • 1 tsk. honning
  • Dej:
  • 5 dl vand
  • 150 g perlespelt
  • 100 g solsikkekerner
  • 1½ tsk. salt
  • 1 dl vand
  • 150 g fuldkornsspeltmel
  • ca. 450 g hvedemel
  • Pynt:
  • 1 sammenpisket æg og 1 dl solsikkekerner

  1. Rør gæren til fordejen ud i vandet, og rør speltmel og honning i. Lad fordejen stå i en skål dækket med plastfilm natten over.
  2. Kog de 5 dl vand op. Kom perlespelten i vandet, og lad dem simre 20 min. under låg. Lad kernerne afkøle, til de er lunkne. Rør fordejen og de øvrige ingredienser sammen med kernerne, gerne i en røremaskine. Rør dejen til den slipper skålens sider. Stil dejen til hævning et lunt sted tildækket ca. 3 timer.
  3. Form 16 boller af dejen, gerne med lidt madolie på hænderne. Lad dem efterhæve på bagepapir på en bageplade tildækket med et rent klæde.
  4. Pensl bollerne med æg og drys med solsikkekerner.
  5. Bag bollerne ved 225 gr. på midterste ovnribbe ca. 20-25 min.