”Salade nicoise” med sort quinoa, grillet tun og haricots verts

”Salade nicoise” med sort quinoa, grillet tun og haricots verts

Endnu et nyt bud på en god gammel klassiker.

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 1 dl sort quinoa, kogt efter anvisningen
  • ca. 300 g grønne bønner
  • 4 smilende æg
  • 2 hjertesalathoveder
  • ca. 250 g små, faste tomater
  • 1 grøn peber
  • 2 dåser god tun i olie
  • 1 rødløg skåret i tynde både
  • ca. 100 g sorte oliven
  • Sennepsvinaigrette:
  • 2 spsk sennep
  • 3 spsk lys eddike, gerne hvidvinseddike, lys balsamico el. lign.
  • 1 fed hvidløg, fintrevet
  • 1 dl olivenolie
  • lidt havsalt

Sådan gør du

  1. Nip de grønne bønner, og kog dem et par minutter i spilkogende, saltet vand. Skyl under koldt vand.
  2. Kog æggene 5 min, fra vandet koger, og skyl dem over med koldt vand.
  3. Skyl salaten, og tør den grundigt af, og skil salatbladene fra hinanden. Skær tomaterne i halve, og skær den grønne peber i tynde strimler. Vend salatbladene med quinoa, tomater, peberstrimler, grønne bønner og rødløg.
  4. Afdryp tunen, og fordel den i store stykker over salaten. Del æggene i kvarter, og læg dem ved salaten, og fordel de sorte oliven over.
  5. Rør sennep med eddike og hvidløg, og pisk olivenolien i i en tynd stråle, smag til med salt og evt. en smule honning. Dryp over salaten, og servér, evt. med et stykke godt brød til.
  6. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter