Salat a la vitello tonnato

Salat a la vitello tonnato

Normalt kommer vitello tonnato uden salat, menher erden sprøde salat en god bonus. Skøn som forret eller frokostret. Evt. med brød til.

Ingredienser

  • Forret til 4-6 personer
  • 600 g kalvesteg, gerne culotte
  • olivenolie
  • salt og peber
  • Creme:
  • 140 g tun i olie
  • ½ -1 dl olivenolie
  • ½ dl vand
  • 3-5 spsk citronsaft
  • 1-2 ansjoser
  • Salat:
  • 200 g blandet salat, gerne romaine, radicchio
  • og rucola
  • lidt mild eddike
  • salt og peber
  • 2-3 spsk kapers
  • 10-12 ansjosfileter
  • frisk oregano
  • Tilbehør:
  • Citronbåde

Sådan gør du

  1. Kalvesteg:
  2. Brun stegen i olivenolie på en varm pande. Gnid den med salt, og steg den færdig på panden eller i en varm ovn (ca. 180 grader), til den er ca. 58 grader i midten. Lad den hvile lidt, og skær den i tynde skiver lige inden servering.
  3. Creme:
  4. Blend tun med olie, vand, citronsaft og ansjoser. Smag til med citron og eventuelt salt. Tilsæt mere vand, hvis nødvendigt.
  5. Salat:
  6. Anret salaten, top med kød, kapers, ansjoser og lidt plukket oregano. Server straks med creme og citronbåde til.