Salat a la vitello tonnato
Normalt kommer vitello tonnato uden salat, menher erden sprøde salat en god bonus. Skøn som forret eller frokostret. Evt. med brød til.
Ingredienser
- Forret til 4-6 personer
- 600 g kalvesteg, gerne culotte
- olivenolie
- salt og peber
- Creme:
- 140 g tun i olie
- ½ -1 dl olivenolie
- ½ dl vand
- 3-5 spsk citronsaft
- 1-2 ansjoser
- Salat:
- 200 g blandet salat, gerne romaine, radicchio
- og rucola
- lidt mild eddike
- salt og peber
- 2-3 spsk kapers
- 10-12 ansjosfileter
- frisk oregano
- Tilbehør:
- Citronbåde
Sådan gør du
- Kalvesteg:
- Brun stegen i olivenolie på en varm pande. Gnid den med salt, og steg den færdig på panden eller i en varm ovn (ca. 180 grader), til den er ca. 58 grader i midten. Lad den hvile lidt, og skær den i tynde skiver lige inden servering.
- Creme:
- Blend tun med olie, vand, citronsaft og ansjoser. Smag til med citron og eventuelt salt. Tilsæt mere vand, hvis nødvendigt.
- Salat:
- Anret salaten, top med kød, kapers, ansjoser og lidt plukket oregano. Server straks med creme og citronbåde til.