Salte æbleskiver med røget skinke og grønkål
Skøn opskrift på æbleskiver i en salt version med røget skinke og grønkål - perfekt tilbehør til julemiddagen.
30 stk.
Ingredienser
- 300 g hvedemel
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- 1 tsk. natron
- 1-2 tsk. reven citronskal (øko)
- 3 æg
- 4 dl kærnemælk
- 50 g frisk grønkål uden grove stilke
- 100 g kogt, røget skinke
- ca. 50 g smør til bagning
- tyttebærsyltetøj
Sådan gør du:
- Bland hvedemel, salt, sukker, natron og citronskal i en skål. Rør æggeblommer og kærnemælk i.
- Lad dejen hvile 30 min. i køleskab.
- Skyl og kog kålen i letsaltet vand ca. 20 min. Afdryp kålen, og hak kål og skinke fint.
- Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen sammen med grønkål og skinke.
- Smelt smørret i en lille gryde. Fjern det hvide skum. Varm en æbleskivepande op, og kom lidt af det smeltede smør i hvert hul.
- Bag æbleskiverne, vend dem flere gange undervejs. Stik et spyd i æbleskiverne, for at se om de er gennembagte.