Salte æbleskiver

Salte æbleskiver med røget skinke og grønkål

Skøn opskrift på æbleskiver i en salt version med røget skinke og grønkål - perfekt tilbehør til julemiddagen.

30 stk.

Ingredienser

  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. natron
  • 1-2 tsk. reven citronskal (øko)
  • 3 æg
  • 4 dl kærnemælk
  • 50 g frisk grønkål uden grove stilke
  • 100 g kogt, røget skinke
  • ca. 50 g smør til bagning 
  • tyttebærsyltetøj

Sådan gør du:

  1. Bland hvedemel, salt, sukker, natron og citronskal i en skål. Rør æggeblommer og kærnemælk i.
  2. Lad dejen hvile 30 min. i køleskab.
  3. Skyl og kog kålen i letsaltet vand ca. 20 min. Afdryp kålen, og hak kål og skinke fint.
  4. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen sammen med grønkål og skinke.
  5. Smelt smørret i en lille gryde. Fjern det hvide skum. Varm en æbleskivepande op, og kom lidt af det smeltede smør i hvert hul.
  6. Bag æbleskiverne, vend dem flere gange undervejs. Stik et spyd i æbleskiverne, for at se om de er gennembagte.