Saltet lam med spidskål og tomat

Saltet lam med spidskål og tomat

Kødet serveres i tern, så her kan du bruge den flade og den mørbradlignende muskel (yderlår og lårtunge) plus andre mindre reelle stumper kød.

4 personer

Ingredienser

  • 2 spsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 3-400 g lammekød
  • Vand til kogning
  • 25 g smør
  • 300 g cherrytomater
  • 2-3 spidskål
  • Bredbladet persille
  • Kartofler efter appetit

  1. Bland salt og sukker, og gnid blandingen ind i kødet på alle sider. lad det hvile på køl i 24 timer, og skyl kødet rent i koldt vand.
  2. Kog kødet i 20 min. i en lille gryde med vand, der akkurat dækker.
  3. Smelt smørret, tilsæt halverede cherrytomater, kvarte spidskål og lidt af suppen fra kødet. damp grønsagerne under låg i 5-10 min., alt efter hvordan du foretrækker dem.
  4. Skær kødet i tern, og vend det i retten. drys med persille, og server med nye kartofler efter appetit.