Sellerisuppe

Sellerisuppe, friteret surdej og pocheret æg

Suppen har en helt fantastisk, aromatisk smag, selv om den består af den billige grøntsagknoldselleri. Med smilende æg i tallerkenen er den perfekt på påskebordet.

Ingredienser

  • Selleripuré
  • 1 knoldselleri, uden skæl
  • 60 g smør
  • vand
  • salt
  • Sellerisuppe
  • 1 dl knoldselleripuré
  • 1 dl mælk
  • 1 dl af sellerikogevand
  • 50 g Vesterhavsost eller grana, revet
  • peber og evt. salt
  • Friteret surdej
  • 1 dl tynd hvedesurdej (købes færdig
  • eller laves efter flg. mål: 9 dl koldt
  • vand,150 g hvedemel, 75 g grahamsmel,
  • 75 g rugmel)
  • 4 dl majsolie.
  • Til serveringen
  • 2 stængler blegselleri
  • 4 æg
  • 4 spsk koldpresset rapsolie

Sådan gør du:

  1. Selleripuré
  2. Skær sellerien i grove tern, og dæk dem
  3. med vand i en lille gryde. Kog op, og kog
  4. mør i ca. 30 min.
  5. Imens varmes smørret op i en kasserolle.
  6. Lad det bruse og brune let, til det dufter af
  7. nødder. Kom det i en skål.
  8. Hæld kogevandet fra sellerien på nær et par
  9. dl. Blend sellerien med det brunede smør og en
  10. lille smule af kogevandet, til konsistensen er
  11. som en let puré.
  12. Sellerisuppe
  13. Kog selleripuré, mælk og sellerikogevand
  14. op. Blend alt, kom osten i, og smag til med
  15. peber og evt. salt (osten salter).
  16. Friteret surdej
  17. Varm olien op til ca. 180 grader, eller til det
  18. syder om en træske. Dryp derefter dejen i
  19. lidt ad gangen med en ske.Fritér ad 2 omgange.
  20. Tag de sprøde dejstykker op, og
  21. læg på fedtsugende papir.
  22. Servering
  23. Skræl blegsellerien i tynde strimler med en
  24. kartoffelskræller, og kom dem i iskoldt vand.
  25. Læg en god klat varm selleripuré i bunden
  26. af 4 skåle. Slå et æg ud oven på pureen, og
  27. sæt skålene i ovnen ved 150 grader i
  28. 8-10 min. Top med lidt olie samt blegselleri
  29. og den friterede surdej. Servér den lune
  30. suppe til i en kande, der sættes på bordet.