Sellerisuppe, friteret surdej og pocheret æg
Suppen har en helt fantastisk, aromatisk smag, selv om den består af den billige grøntsagknoldselleri. Med smilende æg i tallerkenen er den perfekt på påskebordet.
Ingredienser
- Selleripuré
- 1 knoldselleri, uden skæl
- 60 g smør
- vand
- salt
- Sellerisuppe
- 1 dl knoldselleripuré
- 1 dl mælk
- 1 dl af sellerikogevand
- 50 g Vesterhavsost eller grana, revet
- peber og evt. salt
- Friteret surdej
- 1 dl tynd hvedesurdej (købes færdig
- eller laves efter flg. mål: 9 dl koldt
- vand,150 g hvedemel, 75 g grahamsmel,
- 75 g rugmel)
- 4 dl majsolie.
- Til serveringen
- 2 stængler blegselleri
- 4 æg
- 4 spsk koldpresset rapsolie
Sådan gør du:
- Selleripuré
- Skær sellerien i grove tern, og dæk dem
- med vand i en lille gryde. Kog op, og kog
- mør i ca. 30 min.
- Imens varmes smørret op i en kasserolle.
- Lad det bruse og brune let, til det dufter af
- nødder. Kom det i en skål.
- Hæld kogevandet fra sellerien på nær et par
- dl. Blend sellerien med det brunede smør og en
- lille smule af kogevandet, til konsistensen er
- som en let puré.
- Sellerisuppe
- Kog selleripuré, mælk og sellerikogevand
- op. Blend alt, kom osten i, og smag til med
- peber og evt. salt (osten salter).
- Friteret surdej
- Varm olien op til ca. 180 grader, eller til det
- syder om en træske. Dryp derefter dejen i
- lidt ad gangen med en ske.Fritér ad 2 omgange.
- Tag de sprøde dejstykker op, og
- læg på fedtsugende papir.
- Servering
- Skræl blegsellerien i tynde strimler med en
- kartoffelskræller, og kom dem i iskoldt vand.
- Læg en god klat varm selleripuré i bunden
- af 4 skåle. Slå et æg ud oven på pureen, og
- sæt skålene i ovnen ved 150 grader i
- 8-10 min. Top med lidt olie samt blegselleri
- og den friterede surdej. Servér den lune
- suppe til i en kande, der sættes på bordet.