Sennepsgravade sild
Intet frokostbord uden sild. Her i en sennepsvariant.
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Trækketid: 12 timer + 1 døgn
- 250 g ferske sildefileter
- Modningslage:
- 2 1/2 dl vand
- 3 dl lagereddike
- 1 tsk groft salt
- Sennepsdressing:
- 2 spsk dijonsennep med honning (eller 1 1/2 spsk dijonsennep og 2 tsk flydende honning)
- 2 æggeblommer (1 bæger pasteuriserede)
- 2 tsk vineddike
- 2 dl olie
- 1 spsk vand
- 1 lille bundt dild (friskhakket)
- 2 spsk purløg (finthakket)
- Tilbehør: sønderjysk rugbrød og (kæmpe)kapers
- Træk skindet af sildefileterne og skær fiskekødet i passende stykker.
- Læg dem i en skål, bland modningslagen og hæld den over.
- Lad sildene trække et køligt sted i 12 timer.
- Rør sennep med æggeblommer og eddike. Tilsæt olien dråbevist, til æggeblommerne bliver tyktflydende.
- Rør derefter olien i dressingen i en tynd stråle, til den er cremet.
- Rør vand, dild og purløg i. Bland med godt afdryppede sildestykker.
- Lad dem trække i sennepsdressingen et døgn.
- Servér på godt rugbrød med (kæmpe)kapers.