Sennepsgravade sild

Sennepsgravade sild

Intet frokostbord uden sild. Her i en sennepsvariant.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Trækketid: 12 timer + 1 døgn
  • 250 g ferske sildefileter
  • Modningslage:
  • 2 1/2 dl vand
  • 3 dl lagereddike
  • 1 tsk groft salt
  • Sennepsdressing:
  • 2 spsk dijonsennep med honning (eller 1 1/2 spsk dijonsennep og 2 tsk flydende honning)
  • 2 æggeblommer (1 bæger pasteuriserede)
  • 2 tsk vineddike
  • 2 dl olie
  • 1 spsk vand
  • 1 lille bundt dild (friskhakket)
  • 2 spsk purløg (finthakket)
  • Tilbehør: sønderjysk rugbrød og (kæmpe)kapers

  1. Træk skindet af sildefileterne og skær fiskekødet i passende stykker.
  2. Læg dem i en skål, bland modningslagen og hæld den over.
  3. Lad sildene trække et køligt sted i 12 timer.
  4. Rør sennep med æggeblommer og eddike. Tilsæt olien dråbevist, til æggeblommerne bliver tyktflydende.
  5. Rør derefter olien i dressingen i en tynd stråle, til den er cremet.
  6. Rør vand, dild og purløg i. Bland med godt afdryppede sildestykker.
  7. Lad dem trække i sennepsdressingen et døgn.
  8. Servér på godt rugbrød med (kæmpe)kapers.