Skønne kager

Shortbread med citrontimian

Disse lækre shortbread med citrontimian SKAL smages.

SHORTBREAD MED CITRONTIMIAN

Tid: ca. 30 min. plus hvile- og bagetid

(ca. 30 stk.)

1 stang vanilje

200 g smør

125 g sukker

225 g hvedemel

¼ tsk. flagesalt

2 spsk. finthakket citrontimian

1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør smør, sukker og vaniljekorn luftigt ca. 5 min.

2. Bland hvedemel med salt, og vend hurtigt i smør- og sukkermassen sammen med citrontimian.

3. Form dejen til en kugle, og pak den i husholdningsfilm. Lad dejen hvile i køleskabet ca. 30 min.

4. Tænd ovnen på 160 grader. Rul dejen ud til en tykkelse på ca. ½ cm, og skær i firkanter. Læg kagerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ca. 10 min., til de er gyldne. Afkøl på en bagerist.

TIP

Kan du ikke få citrontimian, så brug timian og reven skal af 1 citron i stedet.

► SE OGSÅ: Appelsinkage med mynte og kandiserede urter

► SE OGSÅ: Skotsk shortbreader

► SE OGSÅ: Krydderkage med lakridsglasur