Appelsinkage med mynte og kandiserede urter
Smuk og velsmagende kage med kandiserede urter.
APPELSINKAGE MED MYNTE OG KANDISEREDE URTER
Tid: ca. 30 min. plus tørre- og bagetid
(ca. 8 stykker)
Kandiserede urter:
1 pasteuriseret æggehvide
1 håndfuld krydderurter, f.eks. mynte og
citronverbena
75 g flormelis
Appelsinkage:
100 g smør
2 æg
125 g sukker
12 g maizena (ca. 1½ spsk.)
1 tsk. bagepulver
100 g hvedemel
½ dl appelsinsaft
reven skal af 1 appelsin
3 kviste frisk mynte
100 g flormelis og lidt pasteuriseret
æggehvide til glasur
1. Pisk æggehviden let med en gaffel. Kom flormelis på en tallerken. Dyp krydderurtebladene i æggehvide. Lad bladene afdryppe, og vend dem derefter i flormelis. Lad bladene tørre på en bagerist et par timer.
2. Smelt smørret. Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Pisk maizena i.
3. Bland bagepulver med hvedemel, og rør det i æggemassen skiftevis med appelsinsaft, -skal og det smeltede smør. Hak mynten, og vend i dejen.
4. Hæld dejen i en smurt form på ca. 1 liter, og bag kagen ved 180 grader i ca. 25 min. Afkøl kagen, før den vendes ud.
5. Rør flormelis med æggehvide til en tyk glasur. Dekorer kagen, og pynt med kandiserede krydderurter.
► SE OGSÅ: Krydderkage med lakridsglasur
► SE OGSÅ: Bag en lækker gulerodskage
► SE OGSÅ: Mandeltærte med appelsinsirup og appelsinis