Skønne kager

Appelsinkage med mynte og kandiserede urter

Smuk og velsmagende kage med kandiserede urter.

APPELSINKAGE MED MYNTE OG KANDISEREDE URTER

Tid: ca. 30 min. plus tørre- og bagetid

(ca. 8 stykker)

Kandiserede urter:

1 pasteuriseret æggehvide

1 håndfuld krydderurter, f.eks. mynte og

citronverbena

75 g flormelis


Appelsinkage:

100 g smør

2 æg

125 g sukker

12 g maizena (ca. 1½ spsk.)

1 tsk. bagepulver

100 g hvedemel

½ dl appelsinsaft

reven skal af 1 appelsin

3 kviste frisk mynte

100 g flormelis og lidt pasteuriseret

æggehvide til glasur

1. Pisk æggehviden let med en gaffel. Kom flormelis på en tallerken. Dyp krydderurtebladene i æggehvide. Lad bladene afdryppe, og vend dem derefter i flormelis. Lad bladene tørre på en bagerist et par timer.

2. Smelt smørret. Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Pisk maizena i.

3. Bland bagepulver med hvedemel, og rør det i æggemassen skiftevis med appelsinsaft, -skal og det smeltede smør. Hak mynten, og vend i dejen.

4. Hæld dejen i en smurt form på ca. 1 liter, og bag kagen ved 180 grader i ca. 25 min. Afkøl kagen, før den vendes ud.

5. Rør flormelis med æggehvide til en tyk glasur. Dekorer kagen, og pynt med kandiserede krydderurter.

► SE OGSÅ: Krydderkage med lakridsglasur

► SE OGSÅ: Bag en lækker gulerodskage

► SE OGSÅ: Mandeltærte med appelsinsirup og appelsinis